Migdalele te-ar putea feri de boli grave și te pot ajuta să-ți menții silueta/Beneficiile sunt multiple dacă le consumi înmuiate și curățate de coajă

migdale Sursa foto: Pexels

Cu toții mâncăm, uneori, migdale, dar puțini sunt cei care știu cum ar trebui să fie consumate, pentru ca organismul nostru să beneficieze la maximum de toți nutrienții pe care acestea le conțin. Cel mai bun mod de a consuma migdale și de a culege beneficiile nutriționale este să le înmuiați și le curățați, sugerează dieteticianul Shruti Bharadwaj, potrivit healthshors.com. De reținut este faptul că migdalele te-ar putea feri de boli grave, dar eu efect și în menținerea siluetei.

Mulți oameni urmează sfatul bunicii atunci când înmoaie migdalele înainte de a le mânca, în timp ce alții ar putea dori să scape de gustul ușor amar al cojilor acestora.

Migdalele te-ar putea feri de boli grave

Migdalele sunt pline de nutrienți și o sursă excelentă de fibre, proteine, vitamina E, magneziu, mangan, cupru, fosfor… și lista poate continua. De la pierderea în greutate, sănătatea bună a oaselor, îmbunătățirea stării de spirit, scăderea riscului de boli de inimă, cancer până la diabet, multe studii de sănătate prezintă numeroasele beneficii ale unui consum regulat de migdale. Conform unui studiu, la femeile se poate reduce riscul de cancer de sân consumând cantități mai mari de arahide, nuci și migdale. Un alt studiu demonstrează că migdalele cresc semnificativ nivelurile de antioxidanți din sânge, scad tensiunea arterială și îmbunătățesc fluxul sanguin. Pacienții cu diabet zaharat de tip 2 au și  ei beneficii, în urma consumului de migdale, deoarece magneziul ajută la gestionarea nivelului de zahăr din sânge.

Înmuierea migdalelor le face mai ușor de digerat

După ce ai aflat despre atât de multe beneficiile migdalelor, dacă te îndrepți spre bucătărie pentru a mânca o porție, nu uita să le înmoi, mai întâi, peste noapte. Consumul de migdale după înmuiere le poate îmbunătăți semnificativ beneficiile pentru sănătate: nutrienții se vor asimila mai bine în organism, iar digestia lor va fi mult mai ușoară.

Medicul nutritionist Shruti Bharadwaj, de la Narayana Hrudayalaya Multispeciality Hospital Ahmedabad, explică ce ce se întâmplă atunci când înmuiem migdalele înainte de a le consuma.

  • Se îmbunătățește digestia: În ceea ce privește digestia, migdalele înmuiate sunt mai bune decât cele crude sau prăjite. Orice lucru pe care îl înmuiem, fie că este vorba de migdale sau orice alt aliment, este ușor de mestecat și mai moale, astfel că sistemul nostru digestiv îl descompune mai ușor. Migdalele sunt o sursă bogată de antioxidanți iar atunci când le înmuiem, beneficiile se înmulțesc.
  • Devin mai nutritive: atunci când înmuiem migdalele, disponibilitatea nutrienților acestora devine mai bună, iar atunci când le consumăm, beneficiile antioxidanților și fibrelor sunt îmbunătățite. Procesul de înmuiere îndepărtează și impuritățile, care ar putea împiedica absorbția anumitor nutrienți.
  • Ajută la pierderea în greutate: Când înmuiem migdalele, eliberează câteva enzime precum lipaza, care ne stimulează metabolismul și ajută la pierderea în greutate.
  • Îndepărtează acidul fitic: Când nu înmuiem migdale, acidul fitic din acestea nu este îndepărtat, ceea ce în cele din urmă împiedică absorbția nutrienților. Deci, dacă aveți migdale crude, zincul și fierul din ele nu sunt utilizate în mod corespunzător de către organism.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *