Sfaturi, inclusiv gastronomice, pentru agenții italieni detașați în Albania. ”Suprarealist, ne-am gândit că sunt fake news”, spune Sindicatul Polițiștilor

sfaturi Sursa foto: ilfattoquotidiano.it

Italia a construit inclusiv un centru de detenție, cu o capacitate maximă de douăzeci de deținuți, lângă centrul de repatriere ce găzduiește migranții în Albania. Este o structură aflată pe teritoriul albanez, dar gestionată de Italia. Pentru agenții italieni detașați aici a fost redactat cu ghid cu sfaturi de comportament.

Documentul, publicat în ultimele zile de Huffpost, precizează că „populația albaneză este foarte ospitalieră”, dar, adaugă, „trebuie luate în considerare unele precauții utile”. Iar primele exemple în acest sens trădează o anumită influență a clișeelor: „Albanezilor nu le place să fie subestimați, ceea ce înseamnă că nu trebuie să aveţi niciodată o abordare superioară”. „Sunt un popor pudic, așa că nuditatea sau îmbrăcămintea mult prea relaxată în public nu sunt deloc binevenite.” „Evitați să curtați femeile albaneze. Avem de-a face cu o societate mai conservatoare, mai ales în nordul țării. Bărbatul care își vede femeia curtată de un alt bărbat poate reacționa într-o manieră prea puţin plăcută”, potrivit Rador Radio România. Albania, se subliniază, „este o țară foarte sigură, nu există infracțiuni mărunte (furturi, tâlhărie, hărțuire sexuală). Așa că e bine să nu aveţi o atitudine neîncrezătoare”.

Ghidul conține o serie de sfaturi în domeniul gastronomic

„Cafeaua nu se consumă la tejghea, ci doar stând la masă: aceasta este o tradiție absolută pe care trebuie să o respectaţi”. „În restaurante, rămâneți la ceea ce este stabilit în meniu: cererile de modificări nu sunt binevenite și duc la erori și neînțelegeri.” „Mâncărurile albaneze sunt foarte picante.”

Mai mult, agenţii sunt sfătuiţi să-şi „aducă produse împotriva insectelor”, deoarece „zona Gjader este puternic infestată de insecte și țânțari”. Şi în final, un sfat important: „atenție la felul în care vorbiţi…aproape toți albanezii înţeleg bine italiana”

Reacție a Sindicatului Polițiștilor

Secretarul sindicatului Poliției Penitenciarelor Uilpa, Gennarino De Fazio, critică documentul: „Ne-am gândit că sunt știri false, apoi am aflat că acel manual a fost întocmit deja și distribuit. Nu credem că suntem în mod deliberat sexişti, intoleranți sau, să spunem, „anti-etnici”. Avem de-a face, probabil, cu opera unui funcționar exagerat de zelos”. Opoziția italiană a criticat și ea documentul.

Sursa: IL FATTO QUOTIDIANO / Rador Radio România /.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *