Un restaurant din Singapore oferă clienților preparate cu insecte/Autoritățile statului asiatic au aprobat pentru consumul uman 16 specii de insecte

insecte, Singapore, restaurant Sursa foto: Flickr / Paul Arps

House of Seafood din este primul restaurant din Singapore care include insecte în meniu, după ce guvernul, după doi ani de deliberare, a aprobat luna aceasta pentru consumul uman 16 specii de astfel de viețuitoare, de la greieri la lăcuste, larve și viermi de făină.

Restaurantul oferă la porțiile de curry cu cap de pește garnitură de greieri crocanți, brânza tofu are gândaci și patronii nu își limitează oferta cu astea. 

Greierii și alte insecte au fost oferiți de mult timp ca hrană stradală în Asia de Sud-Est, dar nu și în cartierele financiare bogate, unde alimentele din import sunt introduse cu restricții stricte din motive de siguranță și igienă.

Francis Ng, directorul executiv al House of Seafood, a afirmat că clienților le place când felurile de mâncare conțin insecte, cum ar fi acea rețetă cu brânză tofu, gătită încât să pară că insectele ies din interior, și acel preparat cu bile de orez presărate cu viermi de mătase.

„Pare oribil, dar facem asta astfel încât clienții să poată filma pentru contul lor de Tiktok”, a spus Ng, adăugând că telefonul său sună continuu, întrucât clienții sunt dornici să facă o rezervare pentru o degustare.

Restaurantul a întocmit un meniu cu 30 de preparate care conțin insecte, pe care le va oferi unui public tot mai larg, pe măsură ce importatorii acelor insecte primesc aprobările necesare de la autoritatea pentru siguranța alimentelor. Deocamdată, Ng oferă mostre gratuite.

În 2019, Singapore a declarat că dorește să producă 30% din nevoile sale nutriționale până în 2030, în locul modelului actual, în care 90% din alimente sunt importate, iar expertul în securitate alimentară Paul Teng a spus că insectele ar putea ajuta cu siguranță să se îndrepte spre acest obiectiv.

„Insectele, cele mai multe dintre acestea, sunt pline de proteine”, a spus Teng, care lucrează la Școala de Studii Internaționale S. Rajaratnam a Universității Tehnologice Nanyang, adăugând că trebuie să existe o producție națională pentru a face această sursă alternativă de proteine ​​să aibă prețuri accesibile.

“A face oamenii să accepte insectele în dieta lor este o provocare. Acestea sunt un produs alimentar normal. Trebuie să facem ceva pentru a pregăti consumatorul pentru asta”, a declarat profesorul. „Eu personal, nu am nicio problemă să mănânc insecte.”

Națiunile Unite consideră că insectele sunt o sursă durabilă de proteine ​​pentru a hrăni o populație globală estimată să crească la 9,7 miliarde până în 2050. Problemele de securitate alimentară la nivel mondial din cauza vremii extreme și a conflictelor au sporit, de asemenea, interesul pentru nutriția economică și de înaltă calitate pe care o oferă insectele.

În Singapore, toate insectele aprobate pentru consumul uman trebuie să fie crescute într-un mediu controlat și nu recoltate din sălbăticie și nu pot fi hrănite cu contaminanți precum gunoi de grajd sau alimente putrede, potrivit agenției alimentare naționale. 

În același timp, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură ( FAO ) a promovat cultivarea insectelor pentru consumul uman și hrana animalelor. A existat un interes local, în Singapore, pentru importul de insecte, dar costul rămâne, pentru moment, o barieră: Ng a recunoscut că insectele reprezintă 10% din costurile sale la Casa Fructelor de Mare și toate sunt importate.

„Insectele sunt, cu siguranță, mai decât ouăle”, a spus el.

Este prea devreme pentru a spune dacă insectele vor deveni o trăsătură a dietei din Singapore sau dacă cererea va dispărea, așa cum s-a întâmplat cu produsele din carne falsă. 

Dar, deocamdată, unii meseni spun că sunt fericiți să își cultive gustul pentru insecte.

“Dacă au o sursă mai mare de proteine, de ce nu? O voi adăuga la masa mea zilnică și la aportul zilnic de substanțe nutritive”, a declarat Bregria Sim, o clientă în vârstă de 23 de ani, director de logistică, adăugând că ar plăti în jur de 30 de dolari pentru noile preparate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Flickr / Paul Arps

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *