Un nutriționist care a redus consumul de alimente ultraprocesate a dezvăluit care erau cinele sale înainte de a face schimbarea și ce mănâncă acum seara

alimente ultraprocesate, nutritionist, rob hobson, cina Sursa foto: Pixabay/Rob Hobson

Există tot mai multe dovezi că alimentele ultraprocesate sunt dăunătoare pentru sănătate, acestea fiind legate de afecțiuni precum bolile cardiovasculare, diabetul de tip 2, cancerul, supraalimentarea și obezitatea. În ultimul an, nutriționistul și autorul britanic Rob Hobson a eliminat în mare măsură aceste alimente din dieta sa. Mâncărurile ultraprocesate sunt definite de Hobson ca fiind alimente cu cinci sau mai multe ingrediente, adesea unele care nu se găsesc de obicei în bucătăriile de acasă, și sunt caracterizate de termene lungi de valabilitate, ambalaje atractive și arome ultra-palatabile, transmite Business Insider.

După ce a citit o carte despre alimentele ultraprocesate, Hobson a devenit conștient de nivelul ridicat de procesare din multe alimente obișnuite, chiar și din cele bogate în nutrienți, cum ar fi pâinea integrală de grâu cumpărată de la magazin. El acordă acum prioritate alimentelor integrale și gătitului de la zero, subliniind importanța reducerii, mai degrabă decât eliminării complete a alimentelor ultraprocesate din dietă, din motive practice.

Anterior, cinele lui Hobson includeau adesea sosuri sau marinate cumpărate de la magazin, care sunt de obicei ultraprocesate. De exemplu, spaghetele sale Bolognese ar fi putut folosi un sos de roșii cu aditivi, sau pui într-o marinată procesată.

Sosurile de roșii din magazine par sănătoase, dar pot include ingrediente dăunătoare. (Sursa foto: Pixabay)

În prezent, el își face propriile sosuri și condimente rapid și ușor. Poate crea un amestec de condimente în câteva secunde cu chimen, coriandru și paprika măcinate sau poate face un sos de roșii din roșii la conservă, care sunt prelucrate, dar nu ultraprocesate. El practică, de asemenea, gătitul pe loturi pentru a economisi timp și a evita comanda la pachet, pregătind cantități mari de alimente pe care le congelează pentru a le folosi ulterior.

În timp ce alimentele ultraprocesate sunt atrăgătoare datorită comodității lor, Hobson a găsit modalități de a prepara mese rapide și nutritive care nu se bazează pe ele.

Una dintre mesele sale rapide preferate este orezul cu ouă și legume, pe care îl prepară amestecând la microunde orez (da, orezul poate fi gătit și astfel!) cu ouă, sos de soia și legume precum mazăre, porumb dulce sau spanac.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

  1. Discutam despre un “nutritionist” care pana acum an consuma alimente procesate si dupa ce a citit o carte a avut o revelatie in care alimentele procesate sunt cah si s-a apucat sa gateasca…Oah…ce inspirational…articol dintr-o revista de “specialitate”

  2. Microundele nu au ce cauta în pregătirea vreunei mese. Eu am renunțat la microunde, deși îl am în bucătărie, în loc de microunde folosita cuptoare cu aer cald.

  3. Sunt dietetician autorizat, absolventa a Facultatii de Medicina. Si inginer la baza, deci sunt prietena cu logica. Am citit cartea din care banuiesc ca s-a inspirat acest nutritionist. Cred ca este vorba de Oameni ultraprocesati de Dr. Chris van Tulleken. Bineinteles ca nicio carte nu detine adevarul absolut si nici nu putem elimina total alimentele ultraprocesate, deoarece ar trebui sa renuntam la servici ca sa stam toata ziua la cratita. Si asa cum s-a mai afirmat in comentarii, nu are ce sa caute cuptorul cu micro unde in ecuatia gatitului sanatos. In plus, din experienta clinica, nu poti sa generalizezi cand vine vorba de sanatatea omului. Se personalizeaza in functie de problemele de sanatate, scopuri, preferinte, obiceiuri alimentare etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *