Doi giganți care doreau să producă materiale pentru produse pe bază de plante renunță la parteneriat din cauza costurilor ridicate

produse pe baza de plante, adm, lg chem, parteneriat Sursa foto: Andrianocz | Dreamstime.com

Gigantul agricol Archer-Daniels-Midland (ADM) a renunțat la proiectele sale comune cu LG Chem de fabricare a materialelor pentru produse pe bază de plante, cum ar fi bioplasticele, din cauza costurilor ridicate, transmite Bloomberg.

Costurile de construcție au „crescut vertiginos”, iar proiectele „nu mai reprezentau o utilizare prudentă a capitalului investitorilor noștri”, a declarat Chris Cuddy, președintele diviziei de soluții pentru carbohidrați a ADM, într-o declarație. Întreprinderile comune au fost anunțate în 2022 și vizau construirea de instalații în Decatur, Illinois, pentru a produce acizi lactici și polilactici din cereale.

Cele două întreprinderi sunt GreenWise Lactic, deținută majoritar de ADM, și LG Chem Illinois Biochem. Când au fost anunțate în urmă cu doi ani, companiile au declarat că GreenWise Lactic va produce până la 150.000 de tone de acid lactic de înaltă puritate pe bază de porumb pe an. LG Chem Illinois Biochem intenționa să producă aproximativ 75.000 de tone de acid polilactic pe an.

Sursa foto: Andrianocz | Dreamstime.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *