VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Un cuplu de români a introdus micii în meniul restaurantului lor la cererea unor spanioli/ Larisa Olteanu: „ Nu eram hotărâți dacă să facem mâncare românească. Proprietarii spațiului pe care l-am închiriat au vrut mici și așa ne-am decis”

mici larisa olteanu Foto: G4Food
Larisa Olteanu și soțul ei au avut curajul să o ia de la capăt, mutându-se anul trecut în Alicante, Spania. După șase ani petrecuți în Marea Britanie, unde au avut un mic fast-food cu specific românesc, cei doi au decis să își încerce norocul pe țărmul Mării Mediterane. Rezultatul? Un restaurant deschis oficial pe 1 februarie 2025, Casa dels Sabors care a devenit deja un punct de întâlnire pentru localnici, turiști și români din zonă.

Când au hotărât să deschidă restaurantul vroiau să gătească mâncare mai mult spaniolă. Dar până în final au introdus în meniu și feluri românești. Cei care i-au convins au fost proprietarii spațiului pe care l-au închiriat:
„Unde am închiriat restaurantul… ei au fost primii curioși de mâncarea românească. Chiar ne-au întrebat de la bun început, că noi prima dată eram sceptici dacă să băgăm mâncare românească sau nu. Și ea chiar a fost prima care ne-a întrebat: “Bănuiesc că faceți și mâncare românească?”. Știa că suntem români și am zis: “Încă nu știm, să vedem. Dar ei ne-au convins”, povestește Larisa.

Mâncarea românească stă bine în meniu lână cea internațională

„Avem mâncare internațională, multe fructe de mare și pește, carne la grătar. În weekend introducem și preparate românești – ciorbițe, mici, mâncăruri tradiționale – pe care le schimbăm constant, ca să nu se plictisească clientul”, povestește Larisa.
Surpriza plăcută a fost că și spaniolii au devenit curioși de bucătăria românească. Micii s-au dovedit a fi un succes încă de la primele încercări, iar ciorba de burtă a ajuns rapid printre cele mai cerute preparate, chiar și în zilele toride de vară.

Proiectul „De la Sarmale la Tapas” este susținut de Ambasada Regatului Spaniei în România

Montaj video: Sergiu Ioana.

Interviul a fost transcris cu Vatis Tech.

Citește și

VIDEO | De la Sarmale la Tapas – Ep.11 | Din România la Londra și de aici în Alicante/ Larisa Olteanu: „Soțul meu gătește, eu sunt cu marketingul. În Anglia făceam șaormă, aici ne-am reprofilat pe ciorbă de burtă și tapas”

VIDEO | De la Sarmale la Tapas – Ep. 10 | Aprozarul de pe vremuri din România există încă în Spania, în fiecare cartier/ Mihaela Burca, proprietarul unui mic magazin cu fructe și legume (Alicante): „Marfa trebuie să fie cât mai proaspătă și mai de calitate. Să poată fi păstrată fără probleme câteva zile în frigider fără să se strice”

VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Comunitatea Valenciană: între mare, agricultură, paella și una dintre cele mai mari comunități de români din Spania

VIDEO | De la Sarmale la Tapas – Ep. 9/ Flori și Daniel Chereș, proprietarii restaurantului Glorieta Bistro din Alcañiz: „Sarmalele le facem pe rând, când unul când altul. Punem slănină afumată în carne și o lăsăm la macerat de seara până dimineața”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *