Ritualul de dimineață: Ce trebuie să mănânci și să bei pentru a avea un start bun al zilei

robot, mere, washington, recoltare Sursa foto: Pexels

În mod cert, rutina de dimineață este cheia unei zile productive, în care te vei simți bine. Însă, nu de puține ori, este o luptă doar să te îmbraci și să ieși pe ușă, cu atât mai puțin să te simți în formă și plin de energie. Potrivit Eatthis.com, există, în linii mari, un soi de ritual de dimineață, care te ajută să te simți pregătit să înfrunți o nouă zi. Evident, tu poți alege doar recomandările potrivite stilului tău de viață și personalității tale.

 Nu sări peste micul dejun

Nu este surprinzător că micul dejun se află în fruntea listei ritualurilor de dimineață. Evident, există opinii diferite cu privire la importanța micului dejun, dar majoritatea cercetărilor arată că nu ar trebui sărit peste această masă, pentru că ea oferă energie creierului. Potrivit specialiștilor în nutriție, meniul ideal ar putea fi omletă preparată din ouă și legume sau doar o salată, în funcție de preferințe. De asemenea, poți opta pentru vafe sau un bol cu lapte sau iaurt și fulgi de ovăz. Tot la micul dejun poți include și câteva nuci sau avocado. Și nu uita să te hidratezi. Ideal este să bei, la prima oră, după trezire, un pahar cu apă. Apa  este esențială pentru fiecare celulă din organism. Când nu este suficientă, procesele corpului devin lente, fiind recunoscut faptul că apa accelerează metabolismul.

Bea cafea și nu sta cu ochii în telefon

Pentru majoritatea oamenilor, startul zilei începe cu o cană de cafea, ea dându-ne energia atât de necesară pentru o nouă zi.

Ideal ar fi să nu stai cu ochii în telefon, pe rețelele de socializare, TikTok, e-mail etc, în timp ce îți bei cafeaua. Acesta ar trebui să fie un moment de liniște și de relaxare. Dacă ai timp, fă o scurtă plimbare în aer liber.

Fă-ți planul zilei

Pentru a nu acționa haotic, ideal este să ne facem un plan al zilei. În mare, cam știm ce zi urmează să avem, la care se adaugă și factorul neprevăzut. Când lucrezi după un plan ai un sentiment de siguranță și senzația că deții controlul, iar lucrurile decurg mult mai ușor și stresul este mult diminuat. Îți poți planifica și pauzele de lucru și chiar te poți gândi ce vei mânca la  prânz. Astfel, vei fi mai calm și te vei putea ocupa mai eficient de angajamentele programate și nu numai.

Planifică-ți toate mesele zilei

Așa cum îți alegi ținuta pentru o nouă zi, la fel îți poți planifica exact ce vei mânca la micul dejun, prânz, gustare și cină, în așa fel încât să ai o alimentație echilibrată, din care să nu lipsească proteinele de calitate, fructele și legumele. Astfel, te vei alimenta mai sănătos și vei lua decizii mai responsabile cu privire la ceea ce vei mânca pe parcursul întregii zile.

De asemenea, să meditezi câteva minute, la prima oră a dimineții, sau să faci niște exerciții fizice sunt lucruri care te umplu de energie.

Prin o sesiune de exerciții de tip cardio sau o mică sesiune de antrenament de forță, oamenii se simt mai alerți și mai calmi.

Nu în ultimul rând, dușul de dimineață te umple de energie.

Respectarea acestor reguli, ce ar trebui să devină un ritual zilnic, îți asigură o zi calmă, în care te vei simți plin de energie, gata să rezolvi tot ceea ce ai de făcut.

Citește și Tania Fântână, nutriționist: Pot slăbi doar mergând la sală, chiar dacă mănânc la fel de mult și prost?

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *