Merele sunt fructele pe care le găsim în piețe și în magazine în orice anotimp și pe care le avem în bucătărie de obicei. În această perioadă, când fructele de sezon sunt atât de îmbietoare, se întâmplă să avem prin bucătărie mere care încep să se veștejească. Sigur nu ne mai atrag să le mâncăm așa, dar nici să le abandonăm până nu mai sunt comestibile și ajung la gunoi nu este o soluție de dorit.
Puteți transforma câteva mere într-o budincă delicioasă. Iată rețeta foarte ușor de preparat, cu doar 4 ingrediente:
Ingrediente:
5-6 mere (circa 3/4 kg)
1 pahar (de 200 ml) cu pesmet
1/2 pahar cu zahăr tos
5 ouă (separate gălbenușurile de albușuri)
opțional, condimentele preferate: vanilie, scorțișoară, cuișoare, nucșoară
Mod de preparare:
Mai întâi ungeți o tavă cu unt și presărați pesmet. Am folosit o tavă dreptunghiulară de 26×34 cm, dar poate fi și una rotundă cu diametrul de cca. 26 cm.
Spălați și descojiți merele, apoi dați-le pe răzătoare. Peste mere, adăugați pesmetul, zahărul, gălbenușurile de ouă și condimente (dacă doriți să folosiți) și amestecați-le.
Separat, bateți albușurile cu mixerul până se formează o spumă albă și consistentă. Adăugați spuma de albușuri, în trei reprize, peste restul compoziției, amestecând de fiecare dată ușor de jos în sus.
Răsturnați compoziția în tavă și nivelați. Coaceți budinca 30 minute la mijlocul cuptorului, la 180 de grade.
Veți obține un desert ușor cleios (să nu vă așteptați la un fel de pandișpan).
Serviți budinca alături de o cană de ceai sau lapte, iar în zilele toride lângă o cupă de înghețată de vanilie.
Poftă bună!