VIDEO | Tudor Chirilă a cumpărat o casă în Porumbacu de Sus (Sibiu) și a inclus-o în circuitul turistic: „Mă gândeam ce mișto ar fi ca un chef, la plita asta, să-mi pună un pahar de vin românesc bun, el să gătească și să povestim”

Sursa foto: colaj foto captură video YouTube Sursa foto: colaj foto captură video YouTube

Tudor Chirilă a relatat într-un podcast de arhitectură despre felul în care a ajuns să fie vecin cu prezentatoarea TV Andreea Esca în Porumbacu de Sus, o comună din județul Sibiu, relatează Turnul Sfatului.

„Design Stories” este podcastul în care Omid Ghannadi i-a avut ca invitați pe Tudor Chirilă și arhitectul Johannes Bertleff. Tema discuției: cum o gospodărie săsească din Transilvania a prins viață în urma colaborării celor doi.

În acest podcast Tudor Chirilă a povestit cum a început să descopere satele din Transilvania și prima lui intenție a fost de a cumpăra ceva în Viscri. S-a răzgândit în urma insistenței Andreei Esca.

„Am ajuns în Porumbacu după multe insistențe. Eu eram la Festivalul de Teatru de la Sibiu și i-am spus că nu am niciun chef să vin. Lasă-mă în pace cu Porumbacu tău. Hai mă, vino, că suntem toți aici, n-o să-ți pară rău. Nu vin, nu vin – eu mă duc la Viscri. Tu nu înțelegi că nu vin? Totuși, m-am dus. M-am îndrăgostit iremediabil și irecuperabil. Am revenit câteva weekenduri și la un moment dat am început să întreb dacă oare e vreo proprietate prin sat (care se vinde)”, a povestit Chirilă.

În cadrul podcastului, artistul a mai dezvăluit cum a făcut cunoștință cu arhitectul Johannes Bertleff, a vorbit despre obstacolele pe care le-a întâlnit în perioada șantierului, dar și despre ce a devenit locația în final.

„Casa asta nu a pierdut ceva ce avea – are o energie. Intri în curtea aia și simți ceva. Nu știu foarte multe despre vechii proprietari decât că erau buni gospodari (…) Pentru mine a fost și bucuria de a face ceva frumos”, a punctat Chirilă.

Arhitectul a ținut să precizeze că „această bucurie e posibilă în Porumbacu, dar nu în Viscri”. „În Viscri trebuie să-ți pui cămașă albă (…) este sat UNESCO”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *