Viața la bordul submarinelor chinezești: grea, potrivit unui raport. O problemă este mâncarea mediocră, care nu susține moralul echipajelor / Unii marinari au devenit anorexici

Chinese_Kilo_in_service Submarin chinezesc din clasa Kilo rusească. (Sursa foto: Wikimedia Commons)

Un raport recent al Institutului de Studii Maritime Chineze al Colegiului de Război Naval al SUA oferă informații despre condițiile dificile de la bordul submarinelor chineze, adesea supranumite „Palatele Dragonului” de către echipajele lor, relatează Business Insider.

Potrivit documentului, marinarii se confruntă cu o serie de probleme de sănătate cauzate de condițiile dificile de lucru și dieta nesatisfăcătoare. La bordul navelor militare, hrana este extrem de importantă, deoarece poate menține moralul echipajelor nevoite să lucreze și să trăiască în condiții dificile, mai ales în misiunile lungi, care pot dura câteva luni.

Submarinele chineze au echipaje formate de la 60 de membri (modelele cu motoare diesel) până la 120 (cele care transportă rachete balistice intercontinentale).

Viața pe submarinele Beijingului este caracterizată de zgomot excesiv, aer de proastă calitate și iluminat necorespunzător. Acești factori contribuie la o serie de probleme de sănătate, inclusiv dureri cronice de spate și ulcere bucale, un studiu indicând o incidență de aproape 34% a durerilor lombare în rândul personalului. În plus, impactul psihologic al zgomotului constant și al lipsei de stimulare poate duce la oboseală și stres emoțional.

Submarin chinezesc din clasa Jin (Type 094), care transportă rachete balistice intercontinentale (Sursa foto: Wikimedia Commons)

Alimentele servite pe aceste submarine sunt nesatisfăcătoare, potrivit raportului. Marinarii sunt nevoiți să se hrănească cu alimente conservate, care sunt adesea lipsite de gust, ceea ce a dus la apariția unor tulburări alimentare în rândul unor membri ai echipajelor. Deși au existat încercări de a introduce alimente proaspete și congelate în alimentație, provocările logistice ale vieții pe submarine înseamnă că aceste opțiuni nu sunt întotdeauna disponibile. În timpul misiunilor prelungite, marinarii revin la rațiile standard, care nu sunt deloc apetisante.

Citește și: Ce mâncare primesc militarii de pe Sierra Madre, epava ruginită care este mărul discordiei dintre China și Filipine în Marea Chinei de Sud / Beijingul a încercat să-i înfometeze pe pușcașii marini

„Când se termină alimentele proaspete sau se adoptă măsuri de economisire a energiei electrice, echipajele submarinelor încep să mănânce rații standard de teren, cum ar fi rațiile de suplimente nutritive KT-07 ale marinei. Pentru a compensa aceste condiții, marinarii se pot aștepta, de obicei, la un ospăț care să îi întâmpine la întoarcerea la țărm,” – raportul Colegiului de Război Naval al SUA.

Din aceste cauze, unii marinari au devenit anorexici, susține sursa citată.

Ca răspuns la aceste probleme, submarinele chineze au început să încorporeze medicina tradițională chineză în practicile lor de sănătate. Speranța este că aceste terapii alternative pot oferi o oarecare ușurare pentru tensiunile fizice și psihologice cu care se confruntă echipajele.

În ciuda acestor greutăți, există în continuare un puternic sentiment de camaraderie în rândul echipajelor, iar activitățile precum luptele sau concursurile de ping-pong contribuie la promovarea unui sentiment de comunitate.

În cele din urmă, raportul ridică întrebarea dacă aceste condiții nefavorabile ar putea avea un impact asupra eficacității operaționale a celor 61 de submarine chineze, în special pe măsură ce tensiunile cresc în regiune.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

  1. De unde dracului stiti voi cum e viata pe submarinele chinezesti? De ce e mai greu pe cele chinezesti decat pe cele japoneze sau australiene? Sefii flotelor de submarine din toata lumea nu se preocupa de bunul trai al militarilor de pe submarine? Pana si rusii le dadeau marinarilor de pe submarinele din Oceanul Inghetat trei solde lunar. Dupa un stagiu de 6 luni pe un submarin veneau acasa cu o geanta de bani. Maivterminati dracului cu intoxicarea. Siktir!

  2. Cred că în toate statele, viața pe submarin nu este tocmai plăcută. Probabil că condițiile sunt asemănătoare și la americani, francezi, ruși, englezi etc. In principiu toți fac eforturi pentru a ameliora aceste neajunsuri

  3. Când bădia Petre Țuțea a afirmat că suntem un popor de idioți, nu a greșit cu nimic. Mărturie stau afirmațiile unor analfabeți funcționali, ce-și lasă “perlele lingvistice” în mai toate postările. Sunt acei Gicăcontra, specialiști și atotștiitori. Drept dovadă și aceste comentarii. Tare nu. Din această cauză, la multe știri, nu se poate adăuga un comentariu. E plin netu’ de inculți cu aere de academicieni. Sănătate dragii moșului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *