Reprezentanţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca îi vor învăţa pe elevi despre biotehnologii în artă, falsuri alimentare, biotopul acvacol, comportamentul şi bunăstarea animalelor sau viaţa albinelor şi a viermilor de mătase, în cadrul unui eveniment care va fi organizat pe 10 mai, cu denumirea “Green Campus”, transmite Agerpres.
“Campusul USAMV Cluj-Napoca îşi deschide porţile sâmbătă, 10 mai 2025, pentru sute de liceeni pasionaţi de ştiinţele vieţii. ‘Green Campus 2025 – Facultatea e mai cool decât credeai !’ este evenimentul dedicat în fiecare an tinerilor care nu cunosc încă programele atractive de studii de licenţă ale Facultăţii de Zootehnie şi Biotehnologii: Zootehnie; Biotehnologii; Comportamentul şi bunăstarea animalelor. Au confirmat deja prezenţa circa 150 de elevi din clasele XI-XII de la licee şi colegii tehnologice din Seini, Dej, Şimleu-Silvaniei, Cluj-Napoca şi Bistriţa, care vor avea parte, prin grija profesorilor şi a celor 45 de studenţi voluntari, de un program variat în campusul USAMV Cluj-Napoca, începând cu ora 10.00”, se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de USAMV.
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Avram Iancu” Cluj şi include ateliere şi prezentări atractive, alături de activităţi curriculare.
“Fiind mereu în contact cu viitorii candidaţi şi cerinţele acestora, facultatea noastră a reformat profund programele de studii oferite la admitere. Astfel, pe lângă programele tradiţionale de licenţă şi masterat din domeniul Zootehnie, din anul 2023 se organizează admitere pentru programul de studii în limba engleză Comportamentul şi bunăstarea animalelor, singurul program de studii de licenţă din România cu această specializare, care poate continua tot în limba engleză prin programul de masterat Etologie şi interacţiune om-animal (Ethology and human-animal interaction) “, declară prof. dr. Daniel Dezmirean, decanul Facultăţii de Zootehnie şi Biotehnologii din cadrul USAMV Cluj-Napoca.
Green Campus 2025 se află la cea de-a VIII-a ediţie, iar din 2017 şi până în prezent au participat peste 1.500 de liceeni din mai multe judeţe la evenimentul anual organizat de către FZB. Şi la ediţia din 2025, participanţii vor fi invitaţi la finalul evenimentului la tradiţionalele degustări de plăcinte şi gulyas.