Un sat din Bulgaria îi atrage pe turiştii chinezi cu faimosul său iaurt: „Este foarte popular în China” / „Iaurtul bulgăresc ar putea fi primul probiotic din lume”

Cum să alegi cel mai bun iaurt FOTO: Freepik

În fiecare an, sute de turişti chinezi se îndreaptă spre satul Momchilovtsi din Munţii Rodopi, aproape de graniţa Bulgariei cu Grecia, pentru un festival dedicat iaurtului local, renumit pentru beneficiile sale pentru sănătate şi care a devenit un adevărat hit în rândul consumatorilor din China, transmite Reuters, transmite Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Turiştii chinezi au început să viziteze Momchilovtsi în 2009, când o companie chineză de lactate a importat pentru prima dată bacteriile descoperite în iaurtul local. Produsul companiei, care poartă marca Mosilian, este vândut acum în majoritatea supermarketurilor din China.

„Iaurtul bulgăresc este foarte popular în China, aşa că vrem să încercăm iaurtul curat de aici”, spune Ge Lin, un turist chinez în vârstă de 37 de ani.

Iaurtul bulgăresc conţine Lactobacillus bulgaricus şi alte bacterii unice în regiune, care stimulează sănătatea, imunitatea şi longevitatea, spune profesor doctorul Penka Petrova, director al Institutului de Microbiologie din cadrul Academiei bulgare. “Iaurtul bulgăresc ar putea fi primul probiotic din lume şi a fost utilizat la tratarea mai multor afecţiuni”, spune Penka Petrova.

Dimitar Danchev, care la 37 de ani este la a patra generaţie de crescători de animale din regiunea Momchilovtsi, explică faptul că iaurtul local este produs atât din lapte de vacă cât şi de oaie, iar proprietăţile sale variază în funcţie de sezon.

„Primăvara, când animalele pasc iarbă proaspătă, iaurtul are anumite caracteristici specifice, în timp ce toamna, când iarba este uscată, laptele este mai gros”, a afirmat Dimitar Danchev.

În vârstă de 95 de ani, Mitra Pareva, spune că iaurtul a făcut parte din dieta sa toată viaţa. „Iaurtul este bun pentru mine. Prima masă a zilei pentru mine este pâine cu iaurt”, spune Mitra Pareva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *