Un restaurant de lux din Herăstrău deschide o nouă locație la Milano. Alte noi localuri deschise în capitala lombardă la început de 2025, care întregesc panorama HoReCa tot mai ofertantă

restaurante noi Milano pop up restaurant concept restaurant restaurant japonez restaurant în stil manga Tuya restaurant foto: pixabay.com

Anul cel nou aduce la Milano posibilitatea multor experiențe gastronomice noi, fie în localuri complet new entry, fie în altele care au suferit un restyling profund. Cele mai multe, pentru cine e în trecere, sunt concentrate în zona Porta Nuova, devenit în ultimii ani inima metropolei în materie de fine dining.

Sunt localuri cu un concept nou, uneori chiar suprinzător, și niciunul nu seamănă cu celălalt. Fie că se inspiră din cultura manga, fie cu tematică automobilistică, fie cu specific regional, fie ultrainovative. A făcut o trecere în revistă redacția de la Milano a ziarului La Repubblica.

Tuya – București, Mykonos, Milano

Printre noutăți, o locație nouă a unul local care a pornit din București, Tuya, și care ulterior a deschis o locație și la Mykonos. La Milano, se află în zona Porta Nuova și are un concept estetic în nuanțe închise, lumini difuze. Este dotat cu zonă mare de bar și are multe cocktailuri în meniu, sală de mese cu un spațiu extrem de generos, dar și spații private. Propune o bucătărie cosmopolită, cu fructe de mare și carne de cea mai bună calitate. Crama localului poate fi vizitată și conține vinuri de valoare, iar stafful este internațional.

Un alt local nou, Lubna, care se inspiră de la eroina manga japoneză cu același nume, situat în spatele fundației Prada. Împarte imensa clădire care îl găzduiește – un ex construcție industrială – cu un spațiu supertehnologic pentru evenimente și cu o galerie de artă. Meniul este conceput în jurul ideii de foc, fiind dominat de carne pe grill și alte specialități din carne. Din ofertă mai fac parte și cocktailuri concepute în pairing cu meniul.

Noutăți sunt și cele trei restaurante din cadrul complexului The Plein Hotel , deschise în secvență, după primul care și-a deschis porține în vară: Philipp’s (tradițional), La Jungle (vegan) e Sukaru Ba (japonez). Aparțin designerului vestimentar german Philipp Plein, care a transformat ex cartierul general al casei de modă Krizia într-un caleidoscop de culori, oglinzi, lumini și fraze provocatoare. În vara care urmează este așteptat să deschidă și Crystal Beach, roof top bar, cu plajă și mese cu picioarele în apă.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Sicilia amintirilor din copilărie

De la cosmopolitism și tendințe globale la gusturi și arome siciliene. Noul local Bettola Siciliana aparține unui chef de origini insulare din zona Etna, care își cultivă de mai mulți ani pasiunea pentru gastronomia locală și strecoară în meniu amintiri din anii copilăriei: chiftele de ou, maccheroni al pomodoro, carne de porc de Nebrodi, o carne foarte apreciată de proveniență locală. Sau un desert pe care îl făcea deja bunica sa, crema povera/crema săracului.

Spectaculos și surprinzător, The Flat By Macan este conceput în jurul idee de baloane gonflabile. Este sponsorizat de compania Porsche și a fost deschis în sistem pop up. Se întinde pe o suprafață de 2000 de metri pătrați ca fundal pentru aperitiv și cină. Se închide la Paște și se mută la Roma.

Tot cu meniu preponderent de carne, Carnissage, ca proiect al unui grup de investitori de primă mână. În meniu, de la Châteaubriand la gyoza japoneze cu carne și ragù de carne pentru pappardelle.

Are însă și peștele locul său bine definit în panorama de fine dining, reprezentat de noul local La Chiatta, de-a lungul unuia dintre canalele Naviglio, proiectate de Leonardo da Vinci. Decorurile sunt și ele în stil naval, amintind de navele de mici dimensiuni care tranzitau cândva pe aceste canale acvatice citadine. În meniu, fructe de mare în porții generoase, de la aperitiv la primul și al doilea dominând, evident, peștele. Este deschis în clădirea unei foste tâmplării și depozit de lemn și cărbune.

Localuri în spirit japonez

Koi, în schimb, este un cockail bar dedicat tradiționalului sake japonez, care poate fi degustat în cocktailurile pe care le propune. Acestora le sunt asociate meniuri de tip tapas dar de inspirație japoneză. În aceeași notă, Casa Nori, o nouă aventură antreprenorială a unui cuplu de origine japoneză care a dezvoltat la Milano și alte proiecte HoReCa.
Tempurateca se numește un mic local creat, în schimb, de o tânără antreprenoare de origini chineze în zona Sempione. Propune mai multe variante de tempura, de pește, de carne sau vegetale, aperitive și ramen.
Tot din spiritul extremului Orient se inspiră și bucătăria noului Blu Square, situat vizavi de muzeul Mudec. Îmbină gusturi orientale cu gusturi mediterane și propune, printre altele: bulgogi, dumpling, bao, gunkan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *