Un prânz vegan delicios/Cine a zis că ai neapărat nevoie de carne pentru o masă consistentă? O salată de paste cu legume este perfectă pentru Ziua Mondială a Veganismului

Salată de paste, de Ziua Mondială a Veganismului Foto: The Plant Based School

Această salată de paste cu legume combină legumele proaspete și crocante cu paste și un dressing italian acidulat. Este ușor de făcut și avem nevoie doar de ingrediente simple. Combinația de texturi și arome este perfectă, arată The Plant Based School. Puteți servi acest meniu la prânz, dar merge foarte bine și cină sau într-o caserolă, pentru birou. Este un fel de mâncare foarte apreciat de vegani și nu numai, recomandat de Ziua mOndială a Veganismului.

Ingrediente

  • 250 g paste farfalle
  • 450 g de fasole albă scursă și clătită
  • 2 căni de roșii cherry tăiate în patru
  • 1 cană de castraveți tăiați cubulețe
  • ½ cană măsline
  • ½ cană de roșii uscate, scurse de ulei și tocate
  • ½ cană de porumb conservat sau congelat. Dacă este congelat, fierbeți-l mai întâi.
  • 1 şalotă tocată mărunt
  • 3 linguri pătrunjel tocat mărunt

Pentru dressing

  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 3 linguri de suc de lămâie
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie (opțional)
  • 2 linguri muștar
  • 1½ linguri sirop de arțar
  • 1 linguriță oregano uscat
  • ½ linguriță pudră de usturoi
  • 1 linguriță de sare sau după gust
  • ⅛ linguriță piper negru

Cum procedăm:

Fierbeți întâi pasatele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce le scurgeți, lăsați-le 10 secunde sub jet de apă rece și apoi le transferați într-un castron mare. Adăugați o lingură de ulei de măsline și amestecați bine. Astfel, nu se vor lipi între ele nici după ce stau.

În același castron adăugați fasolea albă, porumbul, roșiile, castraveții, măslinele, roșiile uscate, șalota și pătrunjelul.

Apoi trecem la dressing. Într-un castron mic, puneți 3 linguri ulei de măsline extravirgin, 3 linguri suc de lămâie, 2 linguri muștar, 1½ linguriță sirop de arțar, 1 linguriță oregano uscat, ½ linguriță pudră de usturoi, 1 linguriță sare și ⅛ linguriță piper negru. Amestecați-le până se combină bine și apoi turnați dressingul peste pastele cu legume și amestecați bine. Gustați salata de paste și ajustați pentru sare înainte de servire.

Alte variante de ingrediente

Majoritatea ingredientelor din această rețetă pot fi înlocuite astfel:

Paste Farfalle: pot fi înlocuite cu rotini, penne, fusilli, orzo, risoni sau alt tip de paste scurte. De asemenea, puteți folosi farro fiert, quinoa, orz, hrișcă, cușcuș și orez.

Fasole albă: poate fi folosit năut, fasole neagră, fasole pinto sau fasole roșie.

Roșii uscate: În locul lor pot fi folosite inimi de anghinare marinate.

Roșii cherry: Puteți pune orice altă roșie proaspătă.

Castraveți: Folosiți în locul lor dovleceii de vară sau ridichile.

Șalotă: Puteți pune ceapă roșie sau ceapă verde.

Pătrunjel proaspăt: Puteți alege altă plantă aromatică precum mărar, arpagic sau busuioc.

Porumb conservat: Dacă nu aveți porumb, puteți alege mazăre boabe verde.

Sirop de arțar: Înlocuiți cu miere, zahărul sau siropul de agave.

Suc de lămâie: Folosiți în locul lui oțetul de mere sau oțetul de vin roșu.

Oregano uscat: Sunt la fel de bune condimentele italiene.

Pudră de usturoi: Înlocuiți cu usturoiul proaspăt ras, un cățel mic.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *