Transformă fructele vechi într-un desert dulce, care „durează luni de zile”/ Iată ce rețetă economică prezintă un bucătar amator, grădinar și vedetă pe internet

Sursa foto: colaj foto Sursa foto: colaj foto

S-ar putea să ratezi o gustare delicioasă aruncând resturile din bucătărie. Iată, potrivit express.co.uk, o rețetă perfectă pentru fructele care au trecut de perioada lor optimă.

Joseph Clark, bucătar amator priceput, grădinar și vedetă pe rețelele de socializare, a demonstrat cum să transformi resturile din bucătărie într-o „gustare delicioasă și sănătoasă pentru tine și familia ta” – care, uimitor, poate fi păstrată timp de mai multe luni.

El a afirmat că oamenii pierd o delicatesă gustoasă aruncând resturile din bucătărie. Joseph Clark încurajează pe toată lumea să-i urmeze exemplul, folosind fructele prea coapte într-un mod care le poate conserva și  care le păstrează la fel de savuroase pentru luni de zile.

Vezi detalii

Pe contul său de Instagram, @joesgarden.official, el arată cum să transformi fructele vechi într-o „gustare delicioasă și sănătoasă pentru tine și familia ta”.

Mai mult, el dă asigurări că metoda sa de utilizare a fructelor prea coapte oferă o gustare delicioasă care poate fi păstrată luni întregi.

Potrivit Mirror, Joseph a explicat: „Dacă grădinărești ca mine, ajungi adesea cu o cantitate mare de fructe care, pur și simplu, nu rezistă mult timp. Prepararea unui fruct deshidratat în acest fel este o modalitate genială de a-l păstra pentru multe luni, fără probleme.”

Ce presupune metoda lui Joseph de conservare a fructelor

Joseph explică: „Pur și simplu, mixați orice combinație de fructe (preferata mea este un măr, o banană și un bol mic de căpșuni) și întindeți amestecul pe o suprafață antiaderentă. Eu folosesc un covor de silicon, dar și hârtia de copt funcționează. Stratul trebuie să aibă aproximativ 2-4 mm grosime.”

Apoi, Joseph introduce amestecul netezit în cuptor pentru a-l deshidrata. Acest proces poate dura mai mult de două ore, la o temperatură joasă. El pregătește mai multe porții simultan, care pot fi uscate și păstrate într-un borcan pentru a fi savurate sub formă de fâșii fructate.

El adaugă: „Pentru deshidratare, poți folosi cuptorul la cea mai joasă setare sau, în unele cuptoare mai vechi, doar lampa poate fi suficientă.

„Dacă ai o sobă cu lemne, plasarea deasupra acesteia funcționează la fel de bine, sau poți utiliza un deshidrator. În cazul meu, durează, de obicei, aproximativ două ore și jumătate, ore la cea mai joasă setare a cuptorului și fac cinci porții odată.”

După ce preparatul este gata, îl scoate din cuptor, îl taie în fâșii și îl depozitează într-un borcan pentru a avea o gustare delicioasă, ori de câte ori dorește.

Această metodă nu doar că reduce risipa de alimente, dar transformă fructele prea coapte într-o gustare sănătoasă și practică, ideală pentru perioade lungi de depozitare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *