Sute de cultivatori de legume din Buzău, respinși de la plata ajutorului de minimis / Direcția agricolă a descoperit că unii ”aveau în solarii niște vreji”

alimentația împotriva durerii alimentatie sanatoasa durere cronica studiu foto: g4food.ro

Sute de cultivatori de legume din județul Buzău au fost respinși de la plata ajutorului de minimis. Comisiile de control ale Direcției Agricole au descoperit mai multe nereguli în serele legumicultorilor care au cerut bani de la stat, informează publicația regională Șansa News

Fermierii în cauză au vrut să primească bani de la stat fără să respecte regulile impuse de Ministerul Agriculturii. Este cazul a sute de legumicultori din județul Buzău care au fost respinși de la plata ajutorului de minimis acordat pentru cultivarea legumelor în spații protejate. În urma controalelor făcute de Direcția Agricolă, au fost găsite nereguli la aproape jumătate dintre cei care au depus dosarele pentru încasarea subvențiilor de 1000 de euro.

”Aveau în solarii niște vreji”! Acesta este concluzia comisiilor de constatare care au făcut controalele în serele legumicultorilor aspiranți la ajutorul de minimis de 1000 de euro. 

În total, în Buzău s-au înscris în programul de minimis pentru legumicultură peste 900 de cultivatori.

Vezi detalii

”Programul este inedit pentru această perioadă a anului. Nu a mai fost până acum pe final de an un astfel de sprijin. Asta ne bucură pentru că în piețe clienții vor putea găsi castraveți, tomate, fasole verde, ceapă verde, spanac. Legumele românești știm că au gust bun. Din primele zile de verificări, comisia, angajații noștri au respins din dosare, nu erau spațiile corespunzătoare, nici încălzite cum trebuie, nici cultura nu era într-un stadiu ca să promită să producă până la capăt. Ei nu au înțeles ce înseamnă să cultivi peste iarnă. Trebuie investiții în sisteme de căldură. Am găsit în solarii vreji, vreji peste tot, la castraveți, la tomate. Credem noi că vor rămâne jumătate din cei care au depus dosarele pentru minimis”, a declarat directorul DAJ Buzău, Cosmin Florea. 

Potrivit programului, valorificarea producţiei se realizează până la 31 ianuarie 2025 inclusiv. Cuantumul ajutorului de minimis este de maximum 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar.

Citește articolul integral pe sansanews.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *