Suspiciuni de toxiinfecţie alimentară la un restaurant din Reghin: Produse expirate încă din 2022, mobilier deteriorat în bucătărie şi echipamente cu rugină, găsite la controlul ANPC. Mesajul lui Piedone, noul președinte al Autorității pentru Protecția Consumatorilor

Sursa foto: IGSU Sursa foto: IGSU

Inspectorii ANPC au găsit produse expirate încă din 2022 şi mobilier deteriorat în bucătărie, inclusiv echipamente cu rugină, la restaurantul din Reghin unde 30 de participanţi la un eveniment au ajuns la spital cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară. Peste 45 de Peste 45 de kilograme de preparate a fost retrase şi sigilate. Preşedintele ANPC Cristian Popescu-Piedone îi avertizează pe antreprenori din domeniul HORECA să închidă imediat dacă au frigidere ruginite, mobilier murdar sa ruginit, personal iresponsabil, echipament de lucru murdar, carne alterat şi produse expirate, transmite News.ro.

„Stimaţi antreprenori din domeniul HORECA, Vă respectăm afacerile DOAR dacă dumneavoastră respectaţi legile şi implicit consumatorul! Dacă în cadrul afacerii dumneavoastră există măcar un singur punct de pe lista aceasta, ÎNCHIDEŢI IMEDIAT: frigidere ruginite, veselă ruginită, mobilier de lucru ruginit / îmbâcsit, personal iresponsabil, echipament murdar de lucru, carne alterată, brânzeturi stricate, orice produs alimentar expirat. În mandatul meu în cadrul ANPC îmi doresc respect pentru cetăţean, respect pentru legi, respect pentru România! NU mă interesează statutul social al antreprenorului care batjocoreşte clientul! NU mă interesează cine vă sunt prietenii, nu mă interesează ce funcţii au în societate, nu mă interesează dacă sunteţi implicaţi în politică şi nici dacă vă sprijiniţi afacerile pe piloni politici!”, scrie pe Facebook Cristian Popescu-Piedone, pezentând imagini de la contolul ANPC la restaurantul din Reghn şi rezultatele acţiunii de control.


El subliniază că „siguranţa consumatorilor este prioritatea zero”, iar toţi cei care îşi permit să îşi bată joc de sănătatea publică vor suporta consecinţele legii.

În urma controlului, autorităţile au identificat abateri grave de la normele de siguranţă alimentară, punând în pericol sănătatea participanţilor la eveniment.

Potrivit raportului preliminar întocmit de CJPC Mureş şi Bistriţa-Năsăud, la unitatea de alimentaţie SC GLIGA COMPANY SA REGHIN au fost descoperite: 45,75 kg de preparate retrase şi sigilate, depozitarea alimentelor în răcitoare nespecifice, lipsa unui cântar verificat şi omologat, produse expirate încă din 2022, pastile dezinfectante expirate din 2018, mobilier nespecific şi deteriorat în bucătărie, inclusiv echipamente cu rugină.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


„Aceste descoperiri evidenţiază lipsa totală a măsurilor de igienă şi siguranţă alimentară, ceea ce a dus la declanşarea acestui incident major de sănătate publică. Nu vom permite ca asemenea practici să continue!”, conchide Cristian Popescu Piedone.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *