Studiu despre preferințele culinare ale bucureștenilor. Top trei bucătării preferate: românească, italiană și grecească / Cei mai mulți au ieșit ultima dată la restaurant pentru cină în weekend

studiu, bucuresteni, bucatarii, citygrill Citește și: Mykyta Starychenko | Dreamstime.com

Grupul City Grill, cel mai important grup românesc de restaurante de pe piața locală, a anunțat, la aniversarea a 20 de ani de activitate în domeniul ospitalității în România, rezultatele unei cercetări sociologice desfășurate în luna aprilie despre obiceiurile culinare ale bucureștenilor. Potrivit analizei, publicul se distribuie aproape egal între weekend și zilele săptămânii, dar și în funcție de momente ale zilei. Procente similare indică faptul că respondenții au ieșit ultima dată la restaurant pentru cină în weekend (23,8%), prânz în weekend (23,6%), cină în timpul săptămânii (23,1%) sau prânz în timpul săptămânii (21,6%). Bucătăriile preferate de bucureșteni sunt: românească, grecească și turcească.

În ceea ce privește bugetul alocat pentru o persoană, aproape jumătate (46,5%) au alocat sub 100 de lei ultimei mese în oraș, 36% au alocat între 100-199 de lei, 13,8% au cheltuit peste 200 de lei, în timp ce restul de 3,6% nu au indicat un buget individual.

Bucătăria românească este agreată de 88,4% dintre respondenți, cea italiană de 64%, urmate de bucătăria grecească (58,5%) și turcească (40,2%).

Restaurantele cu specific asiatic (libanez, chinez, japonez, indian, coreean) atrag și ele un interes în creștere din partea publicului din Capitală.

Mai mult de jumătate (55,3%) dintre respondenți iau masa în oraș alături de familie, cu prietenii merg la restaurant 45,6%, iar întâlnirile intime, cu partenerul sau partenera, sunt populare pentru 43,3%. Un sfert dintre persoanele intervievate ies la restaurant alături de colegii de serviciu (24,4%).

În ceea ce privește frecvența meselor la restaurant, 16,5% declară că merg la restaurant de cel puțin două ori pe săptămână, 20% o dată pe săptămână, iar 23,6% de 2-3 ori pe lună. Restul ajung la masă în oraș o dată pe lună sau mai rar.

Studiul a fost realizat în perioada 26-30 aprilie 2024, online, pe un eșantion de 520 de respondenți cu vârsta cuprinsă între 20 și 60 de ani.

Citește și: Mykyta Starychenko | Dreamstime.com

Citește și: Grupul City Grill anunță, la împlinirea a 20 de ani de activitate, că vrea să deschidă două noi restaurante, în Brașov și Cluj

Citește și: Mykyta Starychenko | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *