Știai că frunzele de ridichi sunt comestibile? Nu le mai arunca!/ Sunt sănătoase și hrănitoare și poți prepara, rapid, o salată delicioasă

sxalata frunze ridichiBUN Sursa foto. Pexels

De regulă, frunzele de ridichi ajung la coșul de gunoi. Fie le aruncă, încă din piață, comercianții, fie le arunci tu, acasă. Însă, potrivit forkintheroad.co, acestea sunt comestibile și hrănitoare.

În plus, preparând, de exemplu, o salată din frunze de ridichi, contribui și la reducerea risipei alimentare.

Frunzele de ridichi sunt comestibile și reprezintă o bază excelentă pentru salate simple, iar această salată crocantă și vibrantă cu ridichi, mere, merișoare uscate și semințe crocante este perfectă – reducând în același timp risipa alimentară.

Ingrediente pentru salata din frunze de ridichi

  • Frunze de ridichi: ca baza a acestei salate, folosim frunze de ridichi în locul verzelor tradiționale, pentru gustul lor delicios, dar și pentru a reduce risipa alimentară.
  • Bulbi de ridichi: Ridichi foliate, pentru un plus de cronțăneală și un gust specific (ușor acrișor).
  • Mere: Măr tăiat felii, pentru textură și o notă de gust dulce.
  • Fructe uscate: Folosim merișoare uscate, pentru ceva moale și dulce, dar și stafidele sunt o alegere bună.
  • Nuci sau semințe: Semințele de dovleac sunt preferatele noastre, dar orice tip de oleaginoase (nuci, migdale etc)  sau semințe vă plac pot fi adăugate.
  • În funcție de gust, poți adăuga și brânză sau tofu.
  • Ingrediente pentru dressing: Vom face un dressing simplu de usturoi și ghimbir, dar orice dressing ușor pentru salată va funcționa.

Pasul 1- Spală și usucă frunzele de ridichi

Primul pas pentru a face o salată cu frunze de ridichi este să speli și să usuci frunzele! Ridichile sunt legume rădăcinoase care cresc în pământ, așa că frunzele lor sunt, de obicei, foarte murdare și au nevoie de o spălare bună.

Cum să speli frunzele de ridichi:

  • Taie frunzele de la bulbi.
  • Spală-le sub apă curentă sau lasă-le la înmuiat într-un bol cu apă.
  • Uscă-le punându-le pe un prosop de bucătărie sau folosind un centrifugator de salată.

Pasul 2: Pregătește ridichile și merele

Acum este timpul să pregătești bulbii de ridichi și merele, tăindu-le în bucăți de dimensiuni potrivite pentru salată.

Cum să tai ridichile:

  • Spală ridichile.
  • Taie capetele de la ambele părți și apoi taie-le felii subțiri.
  • Dacă bulbul este mai mare, taie-l pe jumătate înainte de a-l felia.

Cum să tai mărul:

  • Spală mărul.
  • Taie-l pe jumătate, apoi în sferturi.
  • Taie-l în felii subțiri de dimensiuni potrivite pentru salată.

Pasul 3: Prepară dressingul pentru salata de frunze de ridichi

Vom folosi un dressing simplu de ghimbir și usturoi, pentru salata cu vârfuri de ridichi, dar orice dressing ușor va fi potrivit.

Pentru a face dressingul, adaugă în bol ulei de măsline, oțet de mere, sirop de arțar, muștar, usturoi tocat mărunt, ghimbir tocat mărunt și un praf de sare și piper.

Amestecă ingredientele cu un tel sau pune-le într-un borcan sau shaker și agită până când dressingul este bine amestecat.

Pasul 4: Asamblează și adaugă dressingul pentru salata de frunze de ridichi

Acum este momentul să construiești salata! Adaugă într-un bol frunzele de ridichi spălate și uscate, feliile de ridichi și feliile de mere.

Adaugă deasupra merișoarele uscate și semințele de dovleac, apoi toarnă dressingul făcut în casă. Servește și bucură-te!

Funzele de ridichi pot fi păstrate trei zile în frigider

Nu mai arunca frunzele de ridichi! Acestea sunt comestibile și pot fi folosite în salate, supe, tocănițe, sosuri sau orice alt fel de mâncare care utilizează verdețuri. După ce ai cumpărat ridichi, poți rupe și spăla frunzele și le poți păstra în frigider până la trei zile.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *