Această rețetă de spaghete cu ciuperci este un preparat reconfortant și ușor de pregătit, ideal pentru o seară relaxată, arată eatingwell.com. Ciupercile aromate, spanacul și usturoiul dau savoare pastelor, în timp ce ricotta integrală se transformă într-un sos cremos. Pentru un gust și mai intens, poți folosi ciuperci de pădure și să adaugi, la final, un strop de zeamă de lămâie, care va intensifica prospețimea preparatului.
Ingrediente
- 225 g spaghete din grâu integral
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 225 g ciuperci cremini (sau alte ciuperci), tăiate în sferturi
- 4 căței de usturoi, tocați mărunt
- 225 g spanac congelat, decongelat și scurs
- 1 cană de brânză ricotta integrală, împărțită
- 1¼ linguriță de sare kosher
- ½ linguriță de piper măcinat
Mod de preparare
- Pune o oală mare cu apă la fiert. Adaugă spaghetele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Păstrează 120 ml din apa în care au fiert pastele, apoi scurge-le.
- Între timp, încinge uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu spre mare. Adaugă ciupercile tăiate și gătește-le, amestecând ocazional, până devin aurii – aproximativ 8 minute.
- Redu focul la mediu-mic, adaugă usturoiul și gătește-l până devine parfumat – aproximativ 1 minut.
- Adaugă spanacul decongelat și scurs. Gătește-l 3 minute, amestecând des, până se încălzește bine.
- Adaugă pastele fierte, apa păstrată, ¼ cană de ricotta, sarea și piperul. Amestecă bine până când compoziția devine cremoasă și omogenă.
- Împarte pastele în 4 boluri și pune deasupra, în fiecare porție, câte o lingură generoasă din restul de ricotta (aproximativ ¾ cană în total).