Paneer (brânză de vaci indiană) te poate ajuta să te simți sătul mai mult timp și poate fi un aliat în călătoria ta de pierdere în greutate. Încearcă, potriviti healthshots.com, aceste rețete simple de paneer, pentru a scăpa de kilogramele în plus.
Pierderea în greutate nu vine ușor, iar schimbarea anumitor obiceiuri de viață este esențială pentru a scăpa de kilogramele în plus. Dieta este o componentă important a oricărui plan de pierdere în greutate. Nu doar că gândul constant la mâncare delicioasă poate fi tentant, dar și poftele apar în momente neașteptate și pot fi greu de învins. Totuși, o dietă sănătoasă nu înseamnă doar să mănânci mâncăruri fierte. Un aliment delicios, de adăugat în planul tău alimentar, poate fi paneer-ul. Acest superaliment bogat în proteine și sărac în carbohidrați poate ajuta la accelerarea metabolismului și poate face călătoria ta de pierdere în greutate mai eficientă.
Ce este paneer?
Paneer, cunoscut, adesea, ca brânză de vaci indiană, este un ingredient extrem de popular în bucătăria indiană. Vestea bună este că ți-l poți pregăti chiar tu, în propria bucătărie, cu indgredinte comune, aflate la îndemână. Se prepară prin coagularea laptelui cu un acid din fructe sau legume, cum ar fi sucul de lămâie, și apoi presarea cașului, pentru a elimina zerul. Acest proces produce o brânză fermă și groasă, cu un gust delicat de lapte. Spre deosebire de multe alte tipuri de brânză, paneer-ul nu se topește la gătit, ceea ce îl face excelent pentru grătar, prăjire și adăugarea la curry-uri, conform unui studiu publicat în Journal of Food Science and Technology. Prin urmare, adăugarea acestor rețete simple de paneer în planul tău alimentar te poate ajuta să slăbești rapid.
Cum te ajută paneer-ul să slăbești?
Paneer-ul, un ingredient popular în bucătăria indiană, te poate ajuta să slăbești. Nivelul său ridicat de proteine este esențial, deoarece proteinele promovează sațietatea, ceea ce te face să te simți sătul pentru mai mult timp și reduce pofta de mâncare. Aceasta poate duce la o reducere a aportului total de calorii, ceea ce este esențial pentru gestionarea greutății, conform unui studiu publicat pe ResearchGate. Proteinele sunt, de asemenea, necesare pentru dezvoltarea și menținerea masei musculare. Țesutul muscular arde mai multe calorii decât țesutul adipos, chiar și în repaus, așa că având o masă musculară mai mare, acest lucru îți poate accelera metabolismul și te poate ajuta să pierzi în greutate.
În plus, paneer-ul are un conținut scăzut de carbohidrați, ceea ce este benefic pentru pierderea în greutate.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
„Carbohidrații pot provoca fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge, ceea ce duce la scăderi de energie și pofte. Alegând paneer în locul alimentelor bogate în carbohidrați, poți menține nivelul de zahăr din sânge stabil și poți evita scăderea de energie”, spune nutriționista Gauri Anand.
Deși paneer-ul conține grăsimi, acestea sunt, în majoritate, grăsimi mononesaturate sănătoase, care sunt asociate cu o varietate de beneficii pentru sănătate, inclusiv gestionarea greutății. Încorporarea rețetelor de paneer în dieta ta poate fi o abordare delicioasă și eficientă pentru a-ți atinge obiectivele de pierdere în greutate. Iată câteva rețete de paneer, simple, sănătoase și prietenoase cu pierderea în greutate, pe care le poți încerca.
Salată de paneer la grătar
Ingrediente:
- Cuburi de paneer
- Verdețuri amestecate
- Castravete
- Roșii
- Ardei
- Ulei de măsline
- Suc de lămâie
- Sare și piper
Pași:
- Marinatează paneer-ul în ulei de măsline, suc de lămâie, sare și piper.
- Gătește paneer-ul până devine auriu.
- Combină verdețurile, legumele și paneer-ul la grătar.
- Adaugă dressing din suc de lămâie și ulei de măsline.
Paneer stir-fry cu legume
Ingrediente:
- Cuburi de paneer
- Broccoli
- Morcovi
- Ardei
- Ceapă
- Sos de soia
- Ulei de măsline
- Usturoi
- Ghimbir
- Sare și piper
Pași:
- Stir-fry (tehnică de prăjire în puțin ulei) paneer-ul până devine auriu.
- Sotează usturoiul, ghimbirul și ceapa.
- Adaugă legumele și stir-fry.
- Combină paneer-ul și legumele, și adaugă sos de soia.
- Condimentează și servește.
Paneer tikka
Ingrediente:
- Cuburi de paneer
- Iaurt
- Curcuma
- Pudră de chili
- Garam masala (amestec de condimente indiene)
- Chimen
- Coriandru
- Pastă de ghimbir-usturoi
- Suc de lămâie
- Sare
Pași:
- Marinatează paneer-ul în toate ingredientele, pentru 30 de minute.
- Gătește paneer-ul până devine auriu.
- Servește cu chutney de mentă (un sos de ceapă, ardei, iute, mentă)
Palak paneer
Ingrediente:
- Cuburi de paneer
- Spanac
- Roșii
- Ceapă
- Pastă de ghimbir-usturoi
- 1 linguriță de turmeric
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de piper negru
Pași:
- Sotează paneer-ul până devine auriu.
- Fă piure din spanac.
- Sotează ceapa, adaugă pasta de ghimbir-usturoi, 1 linguriță de turmeric, 1 linguriță de sare, 1 linguriță de piper negru și roșii.
- Adaugă piureul de spanac și paneer-ul.
- Fierbe și servește.
Paneer bhurji
Ingrediente:
- Paneer
- Ceapă
- Roșii
- Ardei iute
- 1 linguriță de turmeric
- 1 linguriță de sare
Pași:
- Sotează ceapa și ardeiul iute.
- Adaugă roșii, 1 linguriță de turmeric și 1 linguriță de sare.
- Adaugă paneer-ul sfărâmat.
- Gătește până se usucă și servește.
Skewers de paneer și legume
Ingrediente:
- Cuburi de paneer
- Ardei
- Ceapă
- Zucchini
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de piper
- Ulei de măsline
Pași:
- Marinatează paneer-ul în condimente și ulei.
- Pune paneer-ul și legumele pe frigărui.
- Gătește sau coace până sunt gata.
Paneer copt cu legume
Ingrediente:
- Paneer cuburi
- Legume asortate (ardei, zucchini, broccoli)
- Ulei de măsline
- Ierburi (rozmarin, cimbru)
- Sare
- Piper
Pași:
- Amestecă paneer-ul și legumele cu ulei de măsline, ierburi, sare și piper.
- Pune-le pe o tavă de copt.
- Coace până paneer-ul devine auriu și legumele sunt fragede.