Sectorul agricol își poate reduce factura la energie prin utilizarea produselor energetice regenerabile în exploatații și gospodării/ Alianța între o cunoscută firmă de instalare a acestor sisteme și o organizație a agricultorilor din sudul Europei va contribui semnificativ la implementare

energii regenerabile in agricultura, panouri solare Foto: pleinchamp.com

Uniunea Progucătorilor Agricoli din sudul Spaniei și Quántica Renovables, lider în instalarea sistemelor de autoconsum, au semnat un acord de colaborare pentru reducerea facturii energetice a agricultorilor și crescătorilor de animale din această regiune. Beneficiile acestui parteneriat pentru sector sunt considerate „foarte importante”, scrie Agroinformacion.

„Suntem mulțumiți de acordul cu Quántica Renovables, pentru că găsirea de parteneri de încredere cu care să construim alianțe care să beneficieze membrii noștri, precum și întregul sector agricol și zootehnic, este unul dintre obiectivele noastre ca organizație”, a declarat Cristóbal Cano, secretarul general al organizației fermierilor. El a subliniat, de asemenea, importanța de a paria pe dezvoltarea și promovarea energiei regenerabile, în special a instalațiilor fotovoltaice.

„Aceste instalații vor genera resurse electrice care pot fi utilizate atât în exploatații, cât și în locuințele agricultorilor și crescătorilor de animale. Aceasta este o oportunitate pe care trebuie să o promovăm”, a adăugat secretarul. Trebuie cu siguranță început „acest drum care să asigure un număr de beneficiari cât mai mare posibil și să contribuie la avantajele generale ale sectorului prin reducerea facturii energetice”.

La rândul său, Diego Chivite, directorul general al Grupului Imagina Energía, a evidențiat faptul că această alianță va permite oferirea de soluții personalizate pentru autoconsumul solar. „Agricultorii vor putea să își reducă consumul de energie electrică după realizarea unui studiu personalizat. În plus, energia produsă în aceste instalații va putea fi utilizată atât în exploatații, cât și în locuințele lor”, a explicat Chivite.

Această inițiativă nu doar că aduce beneficii economice agricultorilor și crescătorilor de animale, ci contribuie și la reducerea impactului asupra mediului și ar fi de dorit să existe și în alte părți ale Europei, inclusiv în România.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *