Poliţiştii din Satu Mare au audiat patru administratori ai unor societăţi şi au indisponibilizat 12 tone de carne, în urma percheziţiilor efectuate la 35 de societăţi de pe raza judeţelor Satu Mare, Bihor şi Sălaj, informează joi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ), transmite Agerpres.
„În continuarea cercetărilor, astăzi, 13 februarie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Satu Mare au audiat 4 persoane, administratori ai societăţilor. Totodată, au fost indisponibilizate 12 tone de carne, în vederea clarificării situaţiei juridice din punct de vedere fiscal şi sanitar-veterinar”, a arătat IPJ.
Poliţiştii din Satu Mare au efectuat, miercuri, 40 de percheziţii la mai multe societăţi comerciale şi domiciliile administratorilor, într-un dosar de evaziune fiscală cu carne şi produse din carne, a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare.
40 de mandate de percheziție
„Organele de cercetare penală din cadrul IPJ Satu Mare – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au pus în executare, în cursul zilei de miercuri, 40 de mandate de percheziţie domiciliară, în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, pe raza judeţelor Satu Mare, Bihor şi Sălaj, la sediul a 35 de societăţi comerciale, precum şi la domiciliile administratorilor acestora”, precizează sursa citată.
Procurorii susţin că operaţiunile economice nu ar fi fost înregistrate în evidenţele contabile, pentru a nu plăti obligaţiile fiscale aferente. „Din materialul probator administrat, până în prezent a rezultat faptul că, în cursul anului 2024, societăţi comerciale, având ca obiect de activitate comerţul cu produse alimentare (carne şi produse din carne), nu ar fi înregistrat toate operaţiunile economice desfăşurate în evidenţele contabile, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale aferente, cauzând un prejudiciu statului român”, a mai arătat Parchetul. Prejudiciul urmează să fie stabilit de către organele de cercetare penală după administrarea întregului probatoriu.