Rețetele Juanitei | Salată de fasole verde cu usturoi/ Simplu de preparat, dar foarte fresh și sățios

Salata de fasole verde cu usturoi se face repede si este satioasa Foto: G4Food

Pentru această salată ne trebuie fasole verde, usturoi și o vinegretă. Este o minunată garnitură pentru prânz sau o cină sățioase. Are gust fresh, puține calorii și proteină vegetală de calitate. Ar fi minunat să o preparăm cu fasole proaspătă, fragedă și cu usturoi verde.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Ingrediente

1 kg de fasole verde fină sau plată, de care vă place

2-3 căței de usturoi sau 3-4 fire de usturoi verde

Pentru vinegretă:

Ulei de măsline extravirgin 3-4 linguri sau după gust

Oțet de mere 1-2 linguri sau după gust sau

Suc de la jumătate de lămâie

Sare, piper după gust.

Preparare salată fasole verde

Se spală fasolea, se curăță de capete (ațe dacă are, deși dacă e proaspătă n-ar trebui). Eu am fiert-o 20 de min la abur pentru că îmi place al dente. Dacă vă place mai moale fierbeți mai mult. Nu foarte mult că se face pilaf. Se poate fierbe și normal, în apă, dar la abur îți conservă vitaminele.

Pentru cine n-are timp de curățat și fiert fasolea merge și cu o conservă, deși n-are același gust. Clătiți fasolea după ce ați scurs lichidul.

Se curăță usturoiul și se toacă mărunt.

Se prepară vinegreta și se amestecă totul. Puteți evident adăuga și alte legume, roșii cherry, cartofi etc. dacă o doriți mai consistentă.

Poftă bună!

Citește și

Rețetele Juanitei | Mâncărică de păstăi cu usturoi verde și roșii/ Fasolea verde proaspătă este o trufanda în această perioadă

Există un remediu eficient pentru respirația urât mirositoare cu care rămânem după consumul de usturoi/ Câteva lingurițe de iaurt natural integral vor rezolva această problemă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *