Salatele sunt ideale pentru o cină de vară. Reci, nu necesită aprinderea aragazului sau a cuptorului și se prepară și foarte repede. Nici prea multe abilități culinare nu sunt necesare.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Salată de fasole cu legume
Ingrediente
O conservă de fasole boabe gata fiartă (400 de gr)
1 ardei
1 morcov
100 de gr de roșii cherry
1 ceapă mică sau o legătură de ceapă verde
2-3 ridichi
1 lingură de semințe de dovleac
Preparare
Se toarnă fasolea boabe într-o sită, se clătește. Se spală și se curăță legumele. Se taie în fâșii sau rondele, roșiile în jumătăți. Se amestecă fasolea, împreună cu legumele într-un bol de salată.
Vinegretă
Ingrediente
1 linguriță de muștar
1 linguriță de miere (sau sirop de arțar/agave)
2 linguri de oțet de vin alb sau oțet de mere (sau zeamă de lămâie, dacă preferi)
4 linguri de ulei de măsline extravirgin
Sare și piper, după gust.
Preparare vinegretă
Într-un bol mic, amestecăm muștarul, mierea și oțetul.
Adăugăm treptat uleiul, amestecând până se omogenizează.
Potrivim de sare și piper.
Servire salată:
Turnăm vinegreta peste salată chiar înainte de servire, amestecând ușor. Putem adăuga și câteva frunze de pătrunjel pentru un plus de prospețime.
Poftă bună!