Rețetele Juanitei | Salată cu fasole uscată și legume/ Ține de foame și poate fi luată la pachet/ Asezonăm doar înainte de a servi

salata de fasole uscata si legume Foto: G4Food

Salatele sunt ideale pentru o cină de vară. Reci, nu necesită aprinderea aragazului sau a cuptorului și se prepară și foarte repede. Nici prea multe abilități culinare nu sunt necesare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Salată de fasole cu legume

Ingrediente

O conservă de fasole boabe gata fiartă (400 de gr)

1 ardei

1 morcov

100 de gr de roșii cherry

1 ceapă mică sau o legătură de ceapă verde

2-3 ridichi

1 lingură de semințe de dovleac

Preparare

Se toarnă fasolea boabe într-o sită, se clătește. Se spală și se curăță legumele. Se taie în fâșii sau rondele, roșiile în jumătăți. Se amestecă fasolea, împreună cu legumele într-un bol de salată.

Vinegretă

Ingrediente

1 linguriță de muștar

1 linguriță de miere (sau sirop de arțar/agave)

2 linguri de oțet de vin alb sau oțet de mere (sau zeamă de lămâie, dacă preferi)

4 linguri de ulei de măsline extravirgin

Sare și piper, după gust.

Preparare vinegretă

Într-un bol mic, amestecăm muștarul, mierea și oțetul.

Adăugăm treptat uleiul, amestecând până se omogenizează.

Potrivim de sare și piper.

Servire salată:

Turnăm vinegreta peste salată chiar înainte de servire, amestecând ușor. Putem adăuga și câteva frunze de pătrunjel pentru un plus de prospețime.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *