Rețetele Juanitei: Roșii umplute cu quinoa, ton și altele. Ingredientele unei salate reinterpretate

quinoa, rosii, ton, salata, retete, nutritie, retele Juanitei, foodlife

Din ingredientele de mai jos puteți face, fără probleme, o salată super gustoasă și hrănitoare. Și nu necesită nici fierbere, nici multă pierdere de timp. Este adevărat că eu am cumpărat quinoa gata fiartă. Dacă e crudă, mai e nevoie de un pas, fierberea și răcirea acesteia. Eu am preferat să fac aceste roșii umplute, pentru că aveam musafiri . Cum pe masă erau mai multe salate, m-am gândit că roșiile umplute vor da un aspect mai frumos aranjamentului meu culinar. Au avut mare succes, până și nepotul meu cel extrem de mofturos a mâncat două roșii.

Quinoa este un aliment complet, care împreună cu tonul, reprezintă o bună sursă de proteine.

Ingrediente:

  • 1 cutie quinoa fiartă
  • 3 cutii ton
  • 12 roșii mici, bine coapte (nu în cuptor, ci de soare😊)
  • o cutie mică de porumb
  • o jumătate ceapă dulce
  • 2 ridichi
  • ulei de măsline 3-4 linguri
  • oțet balsamic 1-2 linguri
  • sare, piper, busuioc uscat
  • Quinoa, nu știu de ce,  a „fugit” din poză

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Instrucțiuni:

Se scoate miezul roșiilor ca în imagine. Se scurge apa din conserva de porumb și uleiul din conservele de ton (nu complet). Într-un castron destul de mare se zdrobește tonul cu furculița. Se taie ceapa și ridichile foarte mărunt. Se amestecă toate ingredientele.

Se potrivește cu sare, piper (proaspăt măcinat de preferință), ulei, oțet balsamic și busuioc. Se umplu roșiile îndesând bine conținutul. Se lasă o oră la frigider.

În cazul în care doriți varianta rapidă, tăiați roșiile în cubulețe și amestecați cu restul ingredientelor.

Poftă bună!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *