Rețetele Juanitei: Răcituri de pasăre pentru masa de Revelion și nu numai/ Piftia este cea mai bună variantă de a furniza organismului colagen natural

racituri, piftie

Dacă de Crăciun am facut piftie din picioare de porc, de Revelion putem opta pentru preparatul similar din carne de pasăre. Piftia sau răciturile sunt un aperitiv delicios și sănătos. Mai ales cele din carne de pasăre, nu conțin multe calorii, dar sunt o bogăție de colagen natural.

Ingrediente pentru răciturile de pasăre:

2 carcase de pui sau găină (dacă au și gât, cap, creastă cu atât mai bine)

10 picioare de pui sau găină

2 pulpe (cu os) de curcan

1 morcov

1 păstârnac

1 ceapă sau praz

Sare, piper

10 căței de usturoi.

Preparare piftie:

Punem toată carnea într-o oală obișnuită sau una cu presiune/cooker. Adăugăm rădăcinoasele și ceapa curățate, întregi. Nu punem sare până la final. Nici usturoiul.

În oala obișnuită punem apă ca să acopere carnea și o palmă peste. Vom fierbe totul măcar 2 ore la foc mic. Zeama va trebui să scadă și vom face apoi testul închegării punând puțin lichid pe o farfurie și văzând dacă s-a legat. O scădem până ni se gelatinizeaza mostra.

În oala sub presiune/cooker punem apă doar cât să acopere carnea, pentru că nu va mai scădea și fierbem doar o oră.

Se strecoară zeama și se infuzează pentru jumătate de oră cu usturoiul pisat. Se strecoară din nou, se pun sare, piper. Carnea se alege și se așează în castroane. Se toarnă zeama deasupra, strecurând din nou printr-o sită foarte fină. După ce s-a răcit se păstrează ân frigider.

Puteți decora cu rondele de morcovi, păstărnac, ouă fierte.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *