Cum primăvara își face deja simțită prezența, nu numai în calendar, ci și în piețe, vă propun un prânz sățios și sănătos, plin de verdețuri proaspete de pe tarabe, pentru recuperarea vitaminelor: o mâncărică de cartofi cu usturoi verde, ștevie, urzici și leurdă.
Ingrediente
4-5 cartofi (în funcție de mărime)
1 ceapă sau o legătură de ceapă verde
1 legătură de usturoi verde
O mână de urzici
O legătură de ștevie
O legătură de leurdă
O cutie mică de bulion de roșii
2-3 linguri de ulei de măsline extravirgin
Zeamă de supă de legume sau apă
Sare, piper, boia dulce sau iute, după gust.
Prepararea mâncării de cartofi
O gătim ca pe orice mâncare de cartofi clasică.
Spălăm și curățăm ceapa, verdețurile și cartofii. Tocăm ceapa mărunt, apoi legătura de usturoi, cu tot cu frunze, alegem urzicile, curățăm ștevia de nervuri, apoi tocăm toate verdețurile mărunt.
Punem ceapa la călit în uleiul încins pentru 5 minute, adaugăm și usturoiul, apoi cartofii tăiați în cuburi. Adăugăm apă sau zeamă de supă și îi lăsăm să fiarbă la foc mic.
Când sunt aproape gata punem urzicile, ștevia, legătura de leurdă tocată.
Odată fierti cartofii, vine și rândul bulionului de roșii și dregem cu sare, piper, boia. Mai dăm două clocote și e gata.
Poftă bună!