Un faimos chef spaniol, Ferran Adrià, a dezvăluit metoda prin care poți prepara în câteva minute, un sos de roșii perfect pentru paste.
Ingrediente
Ai nevoie de un borcan de bulion de roșii, eventual și o lingură de concentrat de tomate, smântână pentru gătit, piper negru și oregano proaspăt, plus câteva linguri de ulei de măsline extravirgin. Astfel un banal sos de roșii la borcan devine un sos cremos și plin de savoare.
În plus, trebuie să mai cumperi un pachet de gnocchi proaspeți și un plic de parmezan sau grana padano ras (opțional).
Prepararea gnocchilor
Pune la fiert sosul de roșii și ai grijă să nu se ardă. Când începe să fiarbă, adaugă-i smântâna de gătit, câte puțin, amestecând continuu, până capătă o textură cremoasă. Pune piper proaspăt măcinat, cât îți place, dar ține cont că acest ingredient adaugă multă savoare preparatului. Poți adăuga la final oregano sau rozmarin uscat sau pune de la început în sosul de roșii planta proaspătă.
În paralel punem la fiert gnocchii în apă cu sare, lăsându-i atât timp cât este indicat pe pachet.
Nu scurgem pastele, nici nu le clătim, ci cu o lingură-sită le punem în sosul gata preparat. Mai fierbem 1-2 minute și mâncarea este gata. Dacă vi se pare că sosul este prea gros mai adăugați puțin din apa în care au fiert pastele.
Așezați în farfurie pastele cu sos, presărați deasupra parmezan, radeți piper proaspăt și prânzul este gata. Merge evident și de cină sau poate fi luat foarte ușor la pachet.
Poftă bună!