Pentru duminica de Paște nu poate lipsi o oală mare de borș de miel. Chiar dacă e prea multă mâncare, e mai bine să renunțăm la felia de drob sau de cozonac și să umplem stomacul cu un polonic de borș de miel. Ne va ajuta și la digestie, într-o zi complicată.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Ingrediente
1 kg de carne de miel ( să fie cu os) și capul tăiat în două, plus creier, limbă,
2 morcovi,
1 păstârnac,
1 țelină mică,
2 legături de ceapă verde,
2-3 linguri de ulei de măsline extravirgin
100 de gr de orez,
200 de ml smântână,
2 ouă,
2 legături de verdeață (leuștean, ștevie, lobodă, untișor, macriș, leurdă, în Ardeal se pune și tarhon),
piper,
sare,
1 l borș.
Preparare ciorbă de miel
Pregatim bucațile de carne. Capul de miel îl curățăm, în special limba care mai păstrează iarbă.
Spălăm și curățăm zarzavatul. Se pot tăia cubulețe rădăcinoasele sau le tocăm cu blenderul. Tocăm mărunt și ceapa verde și verdeața.
Se trage zarzavatul, inclusiv partea albă de la ceapă în ulei câteva minute, se adaugă și frunzele pentru încă 2 minute. Se pun toate legumele și carnea de miel la fiert în apă cu sare și piper și se spumează. Lăsăm la fiert cam o oră. După aceea, adăugăm orezul.
După 20 de minute, când este fiert și orezul, se adaugă borșul (care se dă în clocot separat). Se drege cu smântână și ouă și sare.
Ouăle se bat cu smântâna și se toarnă deasupra câte un polonic de zeamă de ciorbă fierbinte, până ciorba și zeama dreasă ajung la aceeași temperatură. Se răstoarnă zeama cu ouă și smântână în oală, apoi se adaugă verdeața și se oprește focul.
Poftă bună și să aveți un Paște fericit!