Ardeii umpluți, preparați în soc scăzut la cuptor sunt un deliciu. Aveți aici rețeta, într-o variantă mai soft, cu carne de pui.
Ingrediente
Pentru ardei:
1,5 kg de carne de porc mai grasă (ceafă sau pulpă)
3 pumni de orez cu bobul rotund
2 cepe medii, tocate mărunt
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
O legătură de pătrunjel tocată fin
Sare, piper, boia dulce
Pentru ciorbă:
1 morcov
1 păstârnac
1 bucată de rădăcină de țelină
1 ceapă
Un borcan mic de bulion
Câteva linguri de ulei (eu pun de măsline)
Sare, piper, boia
Preparare ciorbă de ardei umpluți
Am spălat și curățat ardeii. Am tăiat capacul, scoțându-le apoi semințele din interior. Am pregătit carnea, amestecând-o cu ceapa tăiată, orezul, pătrunjelul și condimentele, puțină apă (câteva linguri). Carnea la final trebuie să fie afânată, să nu iasă gloanțe. Se umplu ardeii fără a îndesa carnea prea tare, cam pe trei sferturi, căci orezul la fiert se va umfla.
Separat, pregătim ciorba. Puteți pune toate ingredientele într-un blender și să le pasați repede sau să le tocați mărunt. Le trageți 10 minute în tigaie, în uleiul încins și după ce ați stins focul puneți o cană de apă și mai fierbeți 10 minute. Se pun ardeii în oală, peste legume, se toarnă apă cât să fie acoperiți bine și se pune la fiert.
Când a început să fiarbă, se dă focul mic, se acoperă oala și se fierb o oră. Se încearcă dacă este gătită carnea. Când sunt gata, se servesc calzi.
Se pun 1-2 ardei într-o farfurie adâncă și se toarnă zeama de ciorbă deasupra. Se servește cu o lingură, două de smântână sau iaurt gras.
Poftă bună!