Rețetele Juanitei | Ciorbă de ardei umpluți, o zeamă caldă, numai bună în zilele cu ger/ Se drege cu multă smântână înainte de a o servi

ciorba ardei umpluti Foto: G4Food

Ardeii umpluți, preparați în soc scăzut la cuptor sunt un deliciu. Aveți aici rețeta, într-o variantă mai soft, cu carne de pui.

Ingrediente

Pentru ardei:

1,5 kg de carne de porc mai grasă (ceafă sau pulpă)

3 pumni de orez cu bobul rotund

2 cepe medii, tocate mărunt

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


O legătură de pătrunjel tocată fin

Sare, piper, boia dulce

Pentru ciorbă:

1 morcov

1 păstârnac

1 bucată de rădăcină de țelină

1 ceapă

Un borcan mic de bulion

Câteva linguri de ulei (eu pun de măsline)

Sare, piper, boia

Preparare ciorbă de ardei umpluți

Am spălat și curățat ardeii. Am tăiat capacul, scoțându-le apoi semințele din interior. Am pregătit carnea, amestecând-o cu ceapa tăiată, orezul, pătrunjelul și condimentele, puțină apă (câteva linguri). Carnea la final trebuie să fie afânată, să nu iasă gloanțe. Se umplu ardeii fără a îndesa carnea prea tare, cam pe trei sferturi, căci orezul la fiert se va umfla.

 

Separat, pregătim ciorba. Puteți pune toate ingredientele într-un blender și să le pasați repede sau să le tocați mărunt. Le trageți 10 minute în tigaie, în uleiul încins și după ce ați stins focul puneți o cană de apă și mai fierbeți 10 minute.  Se pun ardeii în oală, peste legume, se toarnă apă cât să fie acoperiți bine și se pune la fiert.

 

Când a început să fiarbă, se dă focul mic, se acoperă oala și se fierb o oră. Se încearcă dacă este gătită carnea. Când sunt gata, se servesc calzi.

 

Se pun 1-2 ardei într-o farfurie adâncă și se toarnă zeama de ciorbă deasupra. Se servește cu o lingură, două de smântână sau iaurt gras.

 

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *