Rețetele Juanitei | Cartofi cu bacon și brânză/ Ți-au rămas ceva cartofi de la masa de Paște? Transformă-i într-un produs gratinat apetisant

Rețetele Juanitei ,Cartofi cu bacon și brânză

Dacă ți-au rămas niște cartofi fierți, copți sau pregătiți la cuptor îi poți transforma într-o cină rapidă.

Ce avem nevoie pe lângă cartofi? Un pachet de bacon (100 de gr) și  încă unul de brânză (200 de gr), un tip care să se preteze pentru gratinat.

Așezăm feliile de bacon, una lângă alta, pe o foaie de hârtie de copt. Acoperim cu altă hârtie de copt și punem câteva minute în cuptorul încins la 200 de grade C, astfel încât baconul să devină crocant, dar nu ars. Tocăm feliile mărunt astfel încât să rezulte bucățele crocante.

Ungem cu unt și tapetăm cu pesmet un vas care poate fi băgat în cuptor. Punem un strat de cartofi și unul de bacon, apoi puțină brânză rasă sau fărâmată. Alt rând de cartofi și complemente. Și încheiem cu un strat de cartofi peste care punem cea mai mare parte din cantitatea de brânză, astfel încât cartofii să fie acoperiți.

Introducem vasul în cuptorul preîncălzit la 200 de grade C pentru 10 minute și servim imediat.

Citește și Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 21-27 aprilie/ Refolosim mâncarea rămasă și alegem preparate mai lejere după excesele alimentare de Paște

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *