Dacă ți-au rămas niște cartofi fierți, copți sau pregătiți la cuptor îi poți transforma într-o cină rapidă.
Ce avem nevoie pe lângă cartofi? Un pachet de bacon (100 de gr) și încă unul de brânză (200 de gr), un tip care să se preteze pentru gratinat.
Așezăm feliile de bacon, una lângă alta, pe o foaie de hârtie de copt. Acoperim cu altă hârtie de copt și punem câteva minute în cuptorul încins la 200 de grade C, astfel încât baconul să devină crocant, dar nu ars. Tocăm feliile mărunt astfel încât să rezulte bucățele crocante.
Ungem cu unt și tapetăm cu pesmet un vas care poate fi băgat în cuptor. Punem un strat de cartofi și unul de bacon, apoi puțină brânză rasă sau fărâmată. Alt rând de cartofi și complemente. Și încheiem cu un strat de cartofi peste care punem cea mai mare parte din cantitatea de brânză, astfel încât cartofii să fie acoperiți.
Introducem vasul în cuptorul preîncălzit la 200 de grade C pentru 10 minute și servim imediat.