Peste 6.500 de kilograme de produse au fost donate la Colecta Naţională de Alimente organizată în judeţ de Asociaţia Caritas, cea mai mare cantitate fiind colectată în municipiul Miercurea-Ciuc, transmite Agerpres.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Datele făcute publice de Asociaţia Caritas arată că la colecta naţională organizată în perioada 4-6 aprilie la Miercurea-Ciuc au fost donate 3.858 de kilograme de alimente neperisabile, la Gheorgheni s-au colectat 1.493 de kilograme, la Odorheiu Secuiesc şi Vlăhiţa au fost donate, în total, 850 de kilograme iar la Cristuru Secuiesc s-au colectat 427 de kilograme de alimente, care vor aduce “alinare şi sprijin” pentru persoanele aflate în dificultate.
Caritas a mai organizat astfel de colecte şi la Târgu Secuiesc, în judeţul Covasna, şi la Sovata, în judeţul Mureş, unde au fost donate, în total, peste 1.400 de kilograme de alimente.
Rezultate peste așteptări
Şeful Departamentului Îngrijire Socială şi Medicală a Caritas Alba Iulia, Péter György, a declarat că este pentru a treia oară când asociaţia pe care o reprezintă se alătură acestei campanii, derulată la nivel naţional de Federaţia Băncilor pentru Alimente din România şi şi-a exprimat bucuria că oamenii dau dovadă, în continuare, de solidaritate şi îşi ajută semenii care au nevoie.
Acesta a spus că rezultatele obţinute sunt bune, în unele locuri chiar peste aşteptări.
“Solidaritatea încă face parte din viaţa oamenilor, fiindcă multă lume a donat, a înţeles şi chiar s-a interesat de campanie şi unde ajung alimentele. (…) E un sentiment bun că suntem interesaţi de cei care n-au avut aşa noroc în viaţă cum am avut noi şi putem să ne oprim şi să ne gândim la ei”, a afirmat Péter György.
Pachete pentru persoanele vulnerabile
Potrivit sursei citate, o parte din alimente vor fi oferite, sub formă de pachete, persoanelor vulnerabile şi restul vor fi folosite pentru prepararea meselor calde la cantinele sociale ale Asociaţiei Caritas, care ajung apoi la vârstnici, persoane cu dizabilităţi sau la copiii din centrele de zi.
Péter György a punctat faptul că, în urma acestei colecte, peste 1.000 de persoane vulnerabile, de toate vârstele, vor beneficia de ajutor.
Şeful Departamentului Îngrijire Socială şi Medicală a Caritas Alba Iulia a menţionat şi un “aspect trist” constatat în timpul campaniei, şi anume, că există oameni care nu au încredere şi spun că nu fac donaţii întrucât nu sunt siguri că acestea vor ajunge la persoanele pentru care se face colecta.
“Cred că trebuie să ne gândim şi la partea asta, chiar dacă în Biblie se spune că dacă faci un bine să taci şi să nu te lauzi, cred că aici trebuie să facem excepţie şi câteodată să şi prezentăm ceea ce facem”, a susţinut Péter György.