Patru moduri neașteptate de a folosi un aparat pentru spumă de lapte / De la dressinguri pentru salate la omletă, acest mic gadget te va ajuta la mici trucuri în bucătărie

Aparat pentru spumă de lapte FOTO: Dreamstime/Chernetskaya

Electrocasnicele cu utilizare într-un singur scop nu sunt chiar cele mai practice. Ocupă loc și nu le folosești zilnic. Însă chiar dacă un dispozitiv este gândit pentru o singură operație, nu înseamnă că nu poți fi inventiv în bucătărie, arată foodandwine.com. Internetul poate fi o sursă bună de inspirație pentru a descoperi noi moduri de a folosi electrocasnicele pe care le ai deja. În ultimii ani, rețelele sociale au fost pline de idei creative pentru reutilizarea unui gadget pe care mulți iubitori de cafea și ceai îl au la îndemână: milk frother (aparat pentru spumă de lapte).

Un aparat care face spumă de lapte portabil funcționează, de obicei, pe baterii și are o baghetă cu un mic tel circular la capăt. Când este pornit, acest tel se rotește rapid, amestecând și aerând lichidul în care este scufundat. Datorită portabilității și ușurinței în utilizare, acest aparat se dovedește surprinzător de util în bucătărie.

Dar, pe lângă spumarea laptelui, poate fi folosit pentru a prepara dressinguri pentru salate, pentru a obține ouă jumări mai pufoase și chiar pentru a decora cafeaua cu artă barista.

Dacă până acum ai folosit aparatul pentru spumă doar pentru cafea, e momentul să-l pui la treabă și altfel.

  1. Emulsionează dressingurile pentru salate

Secretul unui dressing bine legat, care rămâne uniform și cremos, este emulsionarea. Acest proces combină uleiul și oțetul într-un lichid stabil, fără ca ele să se separe. Pentru a realiza emulsia ai nevoie de două elemente suplimentare pe lângă ulei și oțet:

  • Un emulsificator, precum gălbenușul de ou sau muștarul, care menține picăturile de grăsime suspendate în lichid.
  • Suficientă viteză, pentru a dispersa grăsimea în particule foarte mici.

De obicei, acest lucru se face fie printr-o amestecare viguroasă cu telul, fie prin agitarea energică într-un borcan – dar ambele metode necesită efort. Cea mai simplă variantă? Folosește aparatul pentru spumă de lapte!

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Pune oțetul, condimentele și emulsificatorul într-un recipient îngust (cum ar fi o cană gradată sau un borcan) și toarnă uleiul treptat, amestecând cu spumatorul. Unii preferă să adauge toate ingredientele deodată și să amestece, dar turnarea uleiului în fir subțire oferă o textură mai fină și mai omogenă.

  1. Obține ouă jumări mai pufoase

Când vine vorba de ouă jumări, aerul este cel mai bun aliat. Amestecarea rapidă a ouălor le va îmbogăți cu bule de aer, ceea ce duce la o textură mai ușoară și mai pufoasă. Un aarat pentru spumă de lapte poate atinge viteze mult mai mari decât ai reuși manual, creând rapid toate bulele de aer necesare.

Sparge ouăle într-un bol, adaugă sare și condimentele preferate. (Pentru extra pufoșenie, poți adăuga o lingură de apă sau lapte – lichidul se va evapora în timpul gătitului, lăsând în urmă mai multe bule de aer.) Amestecă totul cu aparatul de spumă până când vezi că s-au format bule de aer și ouăle au devenit ușor spumoase.

  1. Decorează cafeaua rece

Dacă îți place să savurezi acasă băuturi precum frappuccino sau iced mocha, probabil ai observat cum barista decorează paharele cu sos de caramel sau ciocolată pentru un aspect mai atrăgător și o distribuție uniformă a aromei. Un aparat de spumă de lapte îți poate ușura acest proces.

Pur și simplu înmoaie telul spumatorului în siropul ales, apoi pornește-l în interiorul paharului. Rotirea rapidă va crea un inel subțire și uniform de sirop pe pereții paharului, care va rămâne vizibil chiar și după ce torni cafeaua. Mulți creatori de conținut adaugă mai multe inele de sirop pentru un aspect artistic și un gust mai intens.

  1. Prepară frișcă pentru o singură porție

Doar pentru că ai poftă de frișcă nu înseamnă că trebuie să faci o cantitate mare. Cu un aparat de spumă de lapte poți prepara exact cât ai nevoie pentru o porție individuală, perfect pentru un desert rapid, un topping de cafea sau câteva fructe proaspete.

Folosirea unui mixer electric pentru o cantitate mică de frișcă poate fi dificilă, deoarece paletele mari nu pot încorpora eficient aerul într-un volum mic de lichid. Un aparat de spumă de lapte însă este ideal pentru a bate rapid o cantitate mică de smântână pentru frișcă.

Pentru cele mai bune rezultate, folosește un recipient îngust, astfel încât telul să intre în contact cu cea mai mare parte a lichidului. Adaugă smântână pentru frișcă și un pic de zahăr pudră, apoi folosește aparatul de spumă până când frișca formează vârfuri ferme.

Așadar, dacă ai un aparat de spumă de lapte acasă, încearcă aceste trucuri și transformă-l într-un gadget multifuncțional!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *