Păstrăvăria Romani: Accent pe calitatea apei de munte și hrănirea păstrăvului în mod natural

pastrav, păstrăvăria romani, poveste, etape cheie Sursa foto: Facebook Pastravaria Romani

Păstrăvăria a fost înființată în anul 2011, din dorința proprietarului, Daniel Rachieru, de a face ceva frumos la poalele muntelui Vârful lui Roman. Acolo urmează să se facă o nouă stațiune montană.

Etapele cheie. Importanța creșterii păstrăvului

„Realizările majore au fost, nivelarea terenului construcția căbănuțelor și prepararea păstrăvului când zona nu era prea tranzitată”, a declarat Daniel Rachieru.

În procesul de dezvoltare, proprietarul păstrăvăriei ne povestește cum a întâmpinat mai multe provocări. Cea mai importantă (provocare) a fost creșterea păstrăvului în sine, deoarece nu exista aici nicio persoană specializată pe creșterea păstrăvului.

Produse și calitate. Hrănirea naturală a păstrăvilor

Întrebat ce tipuri de păstrăvi produc, Daniel ne-a explicat faptul că, din păcate, au probleme în ceea ce privește producerea păstrăvului din cauza debitului mic de apă.

Standardele de calitate pe care le aplică pentru produsele sale sunt simple și fac referire la calitatea apei de munte și hrănirea păstrăvului în mod natural.

„Nu furajăm păstrăvii, ei se hrănesc doar natural”, a menționat Daniel pentru G4Food.

Păstrăvăria și tehnologia clasică

Tehnologiile și metodele utilizate în creșterea păstrăvilor și gestionarea păstrăvăriei nu sunt unele moderne, ci Daniel Rachieru apelează la cele mai simple. „Doar metode clasice, naturale”, a precizat el.

Reciclarea selectivă este planul pe care, proprietarul păstrăvăriei, îl are în vedere pentru implementarea unor inovații tehnologice noi.

Obiectivele pe termen lung pe care le are pentru Păstrăvăria Romani și planurile aflate în expansiune includ construirea unui restaurant mai diversificat cu specific pescăresc și vânătoresc.

„Este o afacere de familie la care nu am accesat fonduri europene”, a menționat proprietarul păstrăvăriei.

Daniel ne-a afirmat că se rezumă la un raport preț-calitate bun.

Sursa foto: Facebook Pastravaria Romani

Citește și: EXCLUSIV Puietul de păstrăv de la Gilău, afectat de un parazit supranumit „ucigașul somonului”/ „Procentul de daună e de 30%. Vom furniza pește pe piață și în 2025” – Direcția Silvică Cluj

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *