Parchetul European pune sechestru în Italia pe bunurile unor fermieri suspectați de deturnare de fonduri

subventii agricole, bani, Uniunea Europeana, fermieri foto: Pexels.com/Karolina Grabowska

La cererea Parchetului European (EPPO) din Palermo (Italia), a fost executat astăzi un ordin de înghețare a bunurilor în valoare de 226 000 de euro împotriva a trei fermieri suspectați de deturnare de fonduri agricole ale UE și de falsificare de documente.

Potrivit probelor, suspecții au declarat în mod fals, în cererile lor adresate Agenției italiene pentru plăți agricole (AGEA), că se află în posesia unor parcele de teren agricol în provincia Messina – și se presupune că au folosit în acest scop documente false, inclusiv contracte de închiriere false. În acest mod, se crede că suspecții au obținut în mod necuvenit, între 2018 și 2022, aproximativ 199 000 de euro din fondurile agricole ale UE și 144 de drepturi de plată în valoare de 27 000 de euro.

La cererea EPPO, judecătorul pentru investigații preliminare de la Tribunalul din Barcellona Pozzo di Gotto a emis un ordin de înghețare a bunurilor pentru sumele primite în mod necuvenit, care a fost executat astăzi de către Departamentul de protecție agroalimentară al carabinierilor din Messina (Reparto Carabinieri Tutela Agroalimentare di Messina). Au fost confiscate mai multe proprietăți, bunuri mobile și drepturi de plată de la AGEA, în valoare de aproximativ 226 000 EUR.

foto: Pexels.com/Karolina Grabowska

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *