O idee simplă dar suprinzător de interesantă pentru micul dejun. Pancakes americane cu ricotta și lămâie

latite americane cu ricotta pancakes cu ricotta reteta de clatite americane cu ricotta si lamaie idei de mic dejun foto: Pexels

Clătitele americane sunt mereu o soluție simplă și rapidă pentru micul dejun, iar dacă nu exagerăm cu zahărul pot fi și sănătoase. Conțin și multe proteine, dealfel. O idee salutară: adăugând în ele ricotta sau, alternativ, brânză de vacă fermentată. Și, pentru că se îmbină de minune, și aromă de lămâie, folosind pur și simplu coajă rasă la moment.

Ingrediente pentru 8 clătite americane cu ricotta

200 ml lapte

200 g ricotta

Vezi detalii

200 g făină obișnuită

2 ouă

50 g zahăr

coaja rasă de la 1 lămâie

3 g praf de copt

unt (pentru uns tigaia)

Procedeu

Începem prin a separa ingredientele lichide de cele uscate în două boluri diferite. Într-un bol punem făina și praful de copt, cernute, împreună cu zahărul. Le amestecăm cu o furculiță.

Cu aceeași furculiță, în celălalt bol amestecăm ouăle și laptele, până se omogenizează.

Turnăm amestecul de ingrediente lichide peste cele uscate și amestecăm bine cu un tel. Adăugăm coaja rasă de lămâie.

Încorporăm și brânza ricotta în amestec și continuăm să amalgamăm totul cu telul până obținem un aluat omogen.

Într-o tigaie antiaderentă, topim o bucățică de unt. Turnăm în tigaia fierbinte trei linguri de aluat, una peste alta, pentru a forma un pancake. Când încep să apară bule pe suprafața aluatului, întoarcem clătita și o coacem puțin și pe partea opusă.

Repetăm operațiunea până am epuizat compoziția. E nevoie de mai puțin de un sfert de oră, în total.

Aceste clătite americane cu ricotta și lămâie se pot servi și ca atare, fără nimic pe ele, dar merg foarte bine cu miere sau unt de arahide și fructe deasupra.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *