Nu știi ce să gătești de Revelion? G4Food îți propune un meniu pentru săptămână de sărbătoare 30 decembrie – 5 ianuarie

meniu Revelion Foto: Pexels

Săptămâna ce vine stă sub semnul trecerii în Noul An. Revelionul este un prilej de sărbătoare și vom dori să punem pe masă ce este mai bun și mai festiv. Iar după 1 ianuarie vom simți nevoia de ceva ușor, cu mai multe legume pentru a ne scoate stomacul din apăsările consumului excesiv de grăsimi și dulce, din ultimele zile.

În plus, vor rămâne multe resturi și va fi de dorit să le refolosim în preparate noi pentru a reduce risipa alimentară și a economisi câte ceva după cât am cheltuit până acum.

Iată propunerile noastre, cu mențiunea că veți găsi rețetele pe g4food:

Vezi detalii

Luni 30 decembrie 

Mic dejun – Budincă de cozonac (folosim resturile de cozonac sau prăjituri de la Crăciun)

Prânz – Friptură de vită cu legume la cuptor (slowcook)

Cină – Salată de fenicul și portocale, cu praz, măsline și pește afumat

Marți 31 decembrie 

Mic dejun – Omletă cu cârnați reciclați (rămași de la Crăciun)

Prânz – Supă de pui cu fidea

Cina de Revelion

Aperitive (coșulețe cu creveți, blini cu somon sau icre, răcituri, salată boeuf etc)

Wellington cu sparanghel

Miercuri 1 ianuarie

Mic dejun/ Prânz – Brunch (preparate rămase de la revelion, ouă umplute, salate, fructe etc.)

Cină – Ciorbă de potroace

Joi 2 ianuarie

Mic dejun – Popcakes preparate cu resturi de prăjituri/tort de la Revelion

Prânz – Paste cu sos din resturi de friptură (de la Revelion)

Cină – Salată de cartofi cu somon afumat

Vineri 3 ianuarie

Mic dejun – Porridge cu nuci și fructe de pădure

Prânz – Ghiveci de legume

Cină – Paste cu anșoa și ton

Sâmbătă 4 ianuarie

Mic dejun – Lipie cu omletă

Prânz – Pește la grătar cu piure de cartofi dulci și salată verde

Cină – Supă cremă de conopidă

Duminică 5 ianuarie

Mic dejun – Shake din fructe ex

Prânz – Ciorbă de burtă

Cină – Quiche cu spanac

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *