Săptămâna ce vine stă sub semnul trecerii în Noul An. Revelionul este un prilej de sărbătoare și vom dori să punem pe masă ce este mai bun și mai festiv. Iar după 1 ianuarie vom simți nevoia de ceva ușor, cu mai multe legume pentru a ne scoate stomacul din apăsările consumului excesiv de grăsimi și dulce, din ultimele zile.
În plus, vor rămâne multe resturi și va fi de dorit să le refolosim în preparate noi pentru a reduce risipa alimentară și a economisi câte ceva după cât am cheltuit până acum.
Iată propunerile noastre, cu mențiunea că veți găsi rețetele pe g4food:
Luni 30 decembrie
Mic dejun – Budincă de cozonac (folosim resturile de cozonac sau prăjituri de la Crăciun)
Prânz – Friptură de vită cu legume la cuptor (slowcook)
Cină – Salată de fenicul și portocale, cu praz, măsline și pește afumat
Marți 31 decembrie
Mic dejun – Omletă cu cârnați reciclați (rămași de la Crăciun)
Prânz – Supă de pui cu fidea
Cina de Revelion
Aperitive (coșulețe cu creveți, blini cu somon sau icre, răcituri, salată boeuf etc)
Wellington cu sparanghel
Miercuri 1 ianuarie
Mic dejun/ Prânz – Brunch (preparate rămase de la revelion, ouă umplute, salate, fructe etc.)
Cină – Ciorbă de potroace
Joi 2 ianuarie
Mic dejun – Popcakes preparate cu resturi de prăjituri/tort de la Revelion
Prânz – Paste cu sos din resturi de friptură (de la Revelion)
Cină – Salată de cartofi cu somon afumat
Vineri 3 ianuarie
Mic dejun – Porridge cu nuci și fructe de pădure
Prânz – Ghiveci de legume
Cină – Paste cu anșoa și ton
Sâmbătă 4 ianuarie
Mic dejun – Lipie cu omletă
Prânz – Pește la grătar cu piure de cartofi dulci și salată verde
Cină – Supă cremă de conopidă
Duminică 5 ianuarie
Mic dejun – Shake din fructe ex
Prânz – Ciorbă de burtă
Cină – Quiche cu spanac