Nu ai unde să reciclezi uleiul uzat? Iată o opțiune, nu foarte sustenabilă, dar mai corectă decât să îl arunci la chiuvetă

ulei uzat Sursa foto: Unsplash

Un litru de ulei poate contamina până la o mie de litri de apă. Din acest motiv, se recomandă să nu arunci uleiul uzat pe scurgere de la bucătărie. Există diverse puncte autorizate, cum ar fi centrele de colectare, containere speciale etc., unde poate fi depozitat corect. Pe Instagram și Tik-Tok găsești o mulțime de rețete de produs săpun din uleiul uzat. Dar…probabil că vei trece la video-ul următor.

Cu toate acestea, dacă nu ai în jur un loc specific pentru a arunca uleiul, cum o poți face în mod sigur și rapid de acasă? Există pulberi speciale care reușesc să solidifice uleiul uzat, astfel încât acesta să poată fi aruncat la gunoi.

Pe lângă faptul că astfel vei arunca destul de corect uleiul, vei economisi și timp la curățarea tigăilor antiaderente, a oalelor sub presiune sau a oricăror ustensile de bucătărie pe care le folosești pentru orice fel de prăjeală. Și vei contribui și la protejarea mediului, deoarece nu vei arunca uleiul în scurgere.

Prin transformarea sa într-un reziduu solid, uleiul poate fi eliminat în mod destul de sigur în coșul de gunoi. În acest fel, pulberile solidificatoare de ulei oferă o soluție practică și relativ eficientă.

Iată pașii de urmat pentru a obține cele mai bune rezultate în solidificarea uleiului uzat:

  1. Oprește focul și adaugă pulberea când temperatura uleiului este de aproximativ 80 de grade.
  2. Amestecă în tigaie până când pulberea se dizolvă.
  3. Așteaptă o oră pentru ca uleiul uzat să se întărească.
  4. Scoate uleiul solidificat din recipient. Ajută-te cu o spumieră sau o spatulă.
  5. Aruncă-l la gunoi.

Trebuie să ții cont de faptul că, în funcție de cantitatea de ulei pe care o folosești, trebuie să utilizezi o cantitate specifică de pulbere. De exemplu, pentru 300 de mililitri de ulei, ar trebui să folosești cam 10 grame; pentru 600 de mililitri, trebuie să adaugi 20, iar pentru un litru de ulei, ar fi necesar să folosești probabil 35 de grame de pulbere.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *