Acest mic dejun consistent conține cârnați, ouă, cartofi, brânză și ceapă. Este ușor de preparat, ușor de dus la birou, în cazul în care dimineață nu ați apucat să-l mâncați înainte de a merge la muncă. Cantitățile sunt pentru întreaga familie.
Avem nevoie de:
- 450 g de cârnați
- 1 ceapă verde, tocată
- 450 g de cartofi
- 2 căni de brânză Cheddar mărunțită
- 6 ouă mari, bătute ușor
- 1 cană lapte
- 1 praf de boia măcinată, sau după gust
Cum procedăm
Preîncălziți cuptorul la 165 de grade Celsius și pregătiți o tavă cu hârtie de copt.
Gătiți cârnații pentru micul dejun într-o tigaie la foc mediu până când se rumenesc și încep să se sfărâme, aproximativ 10 minute. Scurgeți excesul de grăsime.
Se amestecă ceapa verde în cârnați și se întinde pe fundul vasului de copt pregătit.
Răspândiți cartofi tăiați rondele subțiri într-un strat deasupra și presărați brânza Cheddar pe deasupra.
Bateți ouăle și laptele într-un castron până la omogenizare, apoi turnați în tavă și asezonați cu boia. Dăm tava la cuptor pentru aproximativ o oră sau până când se înmoaie cartofii. Puteți verifica asta încercând să introduceți o furculiță în tavă. Conținutul trebuie s fie moale și furculița să pătrundă ușor.
Lăsați să stea 10 minute pentru a vă înscrie înainte de servire.