Lanţul american de restaurante de tip fast-food McDonald’s nu are dreptul de a utiliza termenul „Big Mac” pentru produsele din pui precum burgeri de pui, a decis miercuri justiţia europeană, dând câştig de cauză lanţului irlandez de restaurante Supermac într-o dispută de lungă durată privind dreptul de proprietate intelectuală, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
Hotărârea Tribunalului General al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene s-a concentrat pe încercarea din 2017 a lanţului irlandez de restaurante Supermac de a revoca utilizarea de către McDonald’s a numelui „Big Mac”, pe care compania americană l-a înregistrat în 1996, pentru produsele din carne de pui şi serviciile oferite în restaurante.
Oficiul UE pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) a respins solicitarea formulată de Supermac de revocare şi a confirmat utilizarea de către McDonald’s a termenului „Big Mac” pentru sendvişurile din carne şi pui, astfel că firma irlandeză a decis să conteste această decizie.
Tribunalul General al CJUE a respins argumentele McDonald’s şi a anulat şi modificat, parţial, decizia EUIPO.
„McDonald’s a pierdut dreptul de marcă înregistrată UE pentru Big Mac cu privire la produsele din carne de pasăre. McDonald’s nu a dovedit o utilizare adevărată pentru o perioadă continuă de cinci ani în Uniunea Europeană, în legătură cu anumite bunuri şi servicii”, au decis judecătorii de la CJUE.
Decizia Tribunalului General poate fi contestată la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, instanţa juridică supremă din Uniunea Europeană.