“Aceasta este o rețetă de paste ușoară, elegantă și delicioasă. Are o aromă ușoară. Este preferata soțului meu.” – Food.com
Timp de preparare: 20 min
Ingrediente: 15
Porții: 4 – 6
Pașii de urmat
- Fierbeți pastele conform instrucțiunilor.
- Între timp, topiți 1/4 cană de unt cu 1/4 cană de ulei într-o cratiță mică, la foc mediu. Adăugați făina și amestecați până la omogenizare, aproximativ 3 minute. Amestecați în bulion, amestecând până se îngroașă, aproximativ 1 minut.
- Reduceți focul la mic. Adăugați usturoiul, pătrunjelul, sucul de lămâie, sarea și piperul. Gătiți 5 minute, amestecând constant.
- Amestecați anghinare și cele 2 linguri de parmezan.
- Acoperiți și fierbeți la foc mic timp de aproximativ 8 minute.
- Topiți restul de unt într-o tigaie mare la foc mediu. Încorporați uleiul rămas, brânza și sarea. Adăugați linguine și amestecați ușor.
- Aranjați pastele pe un platou și turnați sosul peste toate. (De obicei, eu doar le amestec pe toate).
Serviți imediat.
Ingrediente
- 1⁄4 cană de unt
- 1⁄4 cană de ulei de măsline
- 1 lingură de făină
- 1 cană de bulion de pui
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt
- 1 lingură de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
- 1 lingură de suc proaspăt de lămâie sare și piper, după gust
- 1 pungă (12 uncii) de inimi de anghinare congelate,
- 2 căni (decongelate sau nu doar că poate fi nevoie să le fierbeți puțin mai mult dacă le adăugați congelate)
- 2 linguri de parmezan, mărunțit (mai mult după gust)
- 1 lingură de unt nesărat
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de parmezan, mărunțit (mai mult după gust)
- 1⁄4 linguriță de sare
- 450 grame de linguine, fierte și scurse
Sursa: Food.com