Linguine cu anghinare / Aceasta este o rețetă de paste ușoară, elegantă și delicioasă

linguini anghinare Sursa Foto: Food.com

“Aceasta este o rețetă de paste ușoară, elegantă și delicioasă. Are o aromă ușoară. Este preferata soțului meu.” – Food.com

Timp de preparare: 20 min

Ingrediente: 15

Porții: 4 – 6

Pașii de urmat

  • Fierbeți pastele conform instrucțiunilor.
  • Între timp, topiți 1/4 cană de unt cu 1/4 cană de ulei într-o cratiță mică, la foc mediu. Adăugați făina și amestecați până la omogenizare, aproximativ 3 minute. Amestecați în bulion, amestecând până se îngroașă, aproximativ 1 minut.
  • Reduceți focul la mic. Adăugați usturoiul, pătrunjelul, sucul de lămâie, sarea și piperul. Gătiți 5 minute, amestecând constant.
  • Amestecați anghinare și cele 2 linguri de parmezan.
  • Acoperiți și fierbeți la foc mic timp de aproximativ 8 minute.
  • Topiți restul de unt într-o tigaie mare la foc mediu. Încorporați uleiul rămas, brânza și sarea. Adăugați linguine și amestecați ușor.
  • Aranjați pastele pe un platou și turnați sosul peste toate. (De obicei, eu doar le amestec pe toate).
    Serviți imediat.

Ingrediente

  • 1⁄4 cană de unt
  • 1⁄4 cană de ulei de măsline
  • 1 lingură de făină
  • 1 cană de bulion de pui
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 lingură de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie sare și piper, după gust
  • 1 pungă (12 uncii) de inimi de anghinare congelate,
  • 2 căni (decongelate sau nu doar că poate fi nevoie să le fierbeți puțin mai mult dacă le adăugați congelate)
  • 2 linguri de parmezan, mărunțit (mai mult după gust)
  • 1 lingură de unt nesărat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de parmezan, mărunțit (mai mult după gust)
  • 1⁄4 linguriță de sare
  • 450 grame de linguine, fierte și scurse

Sursa: Food.com

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *