În lipsa micilor din România, un fost jurnalist stabilit în Marea Britanie a improvizat de 1 Mai un meniu cu bratwurst și brânză halloumi

În lipsa micilor din România, un fost jurnalist stabilit în Marea Britanie a improvizat de 1 Mai un meniu cu bratwurst și brânză halloumi În lipsa micilor din România, un fost jurnalist stabilit în Marea Britanie a improvizat de 1 Mai un meniu cu bratwurst și brânză halloumi

Alex Mihăileanu, owner al siteului subiectiv.ro, lucrează în prezent în Marea Britanie, ca web-designer și, de la o vreme, postează pe facebook statusuri cu meniurile pe care a învățat să le pregătească în bucătăria sa, fiindcă, potrivit unei vorbe neaoșe, ”nevoia te învață”.

I-am urmărit constant statusurile gastronomice, însoțite de fotografii edificatoare, iar astăzi de 1 Mai l-am surprins cu o postare din care au lipsit micii, da, micii noștri tradiționali, fără de care un 1 Mai adevărat ar fi de neconceput, chiar dacă poliția nu ne-a dat voie să mergem la iarbă verde. Ce, nu avem balcoane, grădini, terase în ogradă, etc? Ba avem, dar anul acesta Alex Mihăileanu nu a avut în UK mici, ca să-i pună pe grătar, deși până de curând micii ajungeau chiar din România cu mașini frigorifice.

” Există magazine românesti în UK care aduc produse din România, vine tirul sau duba cu ele. Pâna acum un an, aduceau si mici. După care, din cine știe ce motiv, n-au mai adus. Era și-un împinge tava pe-aici care s-a închis, mă rog, transformat intr-un soi de carmangerie, și care producea, printre altele, mici pentru magazinul românesc. Apoi a luat o pauză – presupun că se face din nou împinge-tava, că am văzut un sticker cu Deliveroo, un fel de Glovo, pe geam” a declarat Alex pentru Lantulalimentar.ro.

În lipsa micilor din galantarul magazinului românesc, Alex s-a dus la hypermarket și a cumpărat bratwurst și brânză halloumi, pe care le-a gătit, dar a avut din România un foarte bun muștar produs la Tecuci, care a căzut foarte bine, fiiindcă Alex e vasluian de baștină.

”Atâta s-a putut de 1 Mai. S-a închis micăria românească, n-am găsit decât niște bratwurst și niște halloumi. Cu muștar de Tecuci, evident” a scris Alex pe facebook.

În lipsa micilor din România, un fost jurnalist stabilit în Marea Britanie a improvizat de 1 Mai un meniu cu bratwurst și brânză halloumi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *