Importator: Interesul pentru salak (fructul șarpelui) este în creștere în Olanda / Fructul are beneficii extraordinare pentru sănătate

salak, fructul sarpelui Salak Pondoh

În acest sezon, compania olandeză Yex a adăugat un nou fruct exotic în oferta sa – fructul șarpelui, cunoscut și sub numele de salak -, iar cererea pentru produs este în creștere, potrivit FreshPlaza.

„Am început cu volume mici. Acestea sunt deja în creștere pe măsură ce mai mulți clienți se alătură. Aspectul neobișnuit al produsului – coaja sa arată ca o piele de șarpe – și dulceața sa subtilă îl fac interesant. În general, puteți mânca acest fruct ca atare”, explică Dion van Vliet, reprezentant al importatorului de fructe și legume exotice.

Potrivit lui, clienții continuă să revină pentru mai mult.

Salakul este originar din regiunea Indonezia/Malaezia. Acești copaci sunt cultivați pentru fructele lor grupate care se găsesc la baza copacului.

Fructul este de mărimea unei smochine și, odată decojit, seamănă cu un cățel mare de usturoi. Sub pielița cu aspect de șarpe se află trei lobi de pulpă galbenă sau albă, cu semințe plate, tari și maro închis în interior.

Fructul șarpelui se găsește și în magazine din România, dar nu este un produs popular. Un fruct de 70 de grame costă aproximativ 11 lei.

Beneficiile aduse de fructul șarpelui

Salak este un aliment bun de adăugat la mâncăruri pentru aromă și are, de asemenea, o valoare nutritivă ridicată. Părțile comestibile ale fructului au cantități benefice de amestecuri fenolice, flavonoide și monoterpenoide care îl fac o sursă excelentă de nutrienți, potrivit WebMD.

Acest fruct are, de asemenea, niveluri ridicate de:

  • Proteine
  • Potasiu
  • Calciu
  • Fibre
  • Fier
  • Fosfor
  • Vitaminele A și C

O porție de salată de salak are doar carbohidrați buni, 82 de calorii și 4% grăsimi. Totodată, fructul are proprietăți care ajută la digestie, la sănătatea vederii, la cogniție, la creșterea energiei, la reglarea glicemiei și la pierderea în greutate. Pulpa fructului are niveluri crescute de polizaharide, cum ar fi fibrele alimentare și pectina. Acest lucru o face un potențial ajutor imunostimulator, dar aceste efecte nu au fost încă studiate.

Sursa foto: Wikimedia Commons/ProjectManhattan

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *