Idee de mic dejun sănătos și sățios / Ovăz copt cu fructe și miere, într-o combinație de neratat

Ovăz copt cu banane și fructe de pădure, la micul dejun Foto: BBC Good Food

Bucură-te de ovăz copt la micul dejun cu banane, amestecuri de condimente și fulgi de ciocolată, afine sau zmeură la alegere. Fă-le în cuptor sau în friteuză. Servește-l cald, cu mai multe fructe, pentru a-l face special, recomandă BBC Good Food.

Ingrediente

  • 100 g fulgi de ovăz pentru porridge
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 banană, curățată și tăiată bucăți
  • 1 lingură sirop de arțar sau miere
  • 2 ouă
  • un praf de condimente mixte sau scorțișoară măcinată
  • 100 g chipsuri de ciocolată (sau fructe de pădure, afine sau zmeură, plus extra pentru servire)
  • ulei fără miros, pentru ramekine (vase mici, rotunde, termorezistente)

Mod de preparare

Pasul 1

Dacă gătești la cuptor, preîncălzește-l la 180°C (160°C cu ventilație)/treapta 4 pe aragaz cu gaz. Pune fulgii de ovăz într-un blender și pulsează de câteva ori până capătă o consistență asemănătoare făinii. Adaugă praful de copt, banana tăiată, siropul de arțar sau mierea, ouăle și condimentele mixte sau scorțișoara, apoi amestecă până obții un aluat omogen. Încorporează chipsurile de ciocolată sau fructele de pădure.

Pasul 2

Dacă folosești un air-fryer în locul cuptorului, preîncălzește-l la 180°C timp de 4 minute. Unge ușor patru ramekine termorezistente cu ulei, apoi împarte compoziția în mod egal între ele. Coace timp de 8-10 minute în air-fryer sau 20-25 minute în cuptor, până când fulgii de ovăz copți sunt bine crescuți și revin la formă atunci când sunt apăsați ușor. Presară deasupra mai multe chipsuri de ciocolată sau fructe de pădure înainte de servire, dacă dorești.

Valori nutriționale per porție

  • Calorii: 300 kcal
  • Grăsimi: 12 g
  • Grăsimi saturate: 6 g
  • Carbohidrați: 38 g
  • Zahăr: 20 g
  • Fibre: 3 g
  • Proteine: 8 g
  • Sare: 0,5 g

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *