Pe lângă fulgii de ovăz pe care nutriționiștii îi recomandă la micul dejun pentru că nu generază vârfuri glicemice, există și alte versiuni de luat în calcul dacă vrem să creăm meniuri variate pentru prima masă a zilei.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Printre cerealele sau pseudocerealele care sunt tranformate în fulgi se regăsesc: orzul, hrișca, orezu, ovăzul, quinoa, meiul, sorgul etc.
Fulgi de quinoa
Sunt o alternativă excelentă la cei de ovăz, cu un gust ușor mai pronunțat și pot fi folosiți pentru porrige de micul dejun, dar și în salate sau direct în supă.
Fulgi de orz
Sunt o sursă bună de fibre și au un gust ușor mai prăjit în comparație cu ovăzul.
Fulgi de spelta
Au un gust care amintește vag de cel de nucă și sunt o alternativă excelentă pentru cei care caută un gust mai intens decât cel al ovăzului.
Fulgi de mei
Sunt mici, crocanți și au un gust delicat, perfecți pentru muesli și porridge, cu lapte sau iaurt.
Fulgi de amarant
Sunt o sursă bună de proteine și au un gust ușor prăjit, ideali pentru muesli și porridge.
Fulgi de hrișcă
Sunt o sursă bună de proteine și fibre și au un gust ceva mai intens decât ovăzul.
Fulgi de orez
Sunt mai delicați și au un gust neutru, perfecți pentru cei care caută o bază simplă pentru porridge sau muesli dar merg și amestecați cu legume trase la tigaie.
Fulgi de secară
Au un gust ușor mai prăjit decât ovăzul și sunt o sursă bună de fibre.
Fiecare dintre aceste versiuni se poate folosi fie lăsând la hidratat de seara în lapte sau iaurt, fie adăugându-i la moment în lapte sau alt lichid cald.

Ia și mănâncă sănătos nu toate prostiile cu fulgi,acum pentru reclama și vânzare se introduc toate rețetele și toți sunt profesiulonisti!