Lurdes Álvarez, specialistă în menopauză este de părere că alimentele pe care le includem zilnic în dietă au o importanță foarte mare, notează La Vanguardia.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Menopauza afectează peste milioane de femei, potrivit Barometrului Menopauzei 2025 realizat de compania STADA. Același studiu arată că 8 din 10 femei de peste 40 de ani se declară îngrijorate de această etapă a vieții.
Și nu este de mirare: încetarea menstruației provoacă simptome fizice precum bufeuri, uscăciune vaginală și pierdere de densitate osoasă, dar și modificări emoționale precum anxietate, depresie și dificultăți de concentrare.
Alimentația, cheia echilibrului în menopauză
În fața acestor provocări, îngrijirea sănătății este esențială — iar primul pas începe cu alimentarea corectă.
Expertă în menopauză, Lurdes Álvarez, explică într-una dintre cele mai recente postări ale sale de ce femeile japoneze nu suferă atât de mult în această perioadă.„Nu are legătură cu genetica. Ceea ce fac ele diferit este ceva ce oricare dintre noi poate face chiar acum: cheia este în alimentația lor”, afirmă Álvarez, dezvăluind care este „ingredientul secret”: izoflavonele.