Nestlé și Cereal Partners Worldwide (CPW) susțin Ziua internațională a cerealelor integrale, sărbătorită în noiembrie, un eveniment anual dedicat creșterii gradului de conștientizare cu privire la importanța cerealelor integrale, conform unui comunicat de presă.
Campania din acest an, cu tema „Adoptarea alimentelor din cereale integrale pentru generații mai sănătoase”, realizată împreună cu organizații și experți distinși, își propune să evidențieze rolul cerealelor integrale în promovarea bunăstării generale și în creșterea sănătății fiecărei generații de-a lungul întregii vieți.
„Ziua internațională a cerealelor integrale servește ca o reamintire a importanței adoptării alimentelor din cereale integrale pentru generațiile mai sănătoase. Prin creșterea gradului de conștientizare, punerea în aplicare a măsurilor cheie de politică și promovarea inițiativelor din industrie, putem îmbunătăți consumul de cereale integrale și putem contribui la obiceiuri alimentare mai sănătoase în rândul consumatorilor tineri și mai în vârstă. Împreună, să acordăm prioritate cerealelor integrale ca componentă fundamentală a unei diete sănătoase și durabile”, explică Monika Gajewska, Business Executive Officer CPW.
Autoritățile de sănătate publică, nutriționiștii și organizațiile de sănătate, inclusiv OMS, recomandă să consumăm cereale integrale în detrimentul celor rafinate. Un aliment cu cereale integrale este definit ca un aliment cu cel puțin un gram de fibre la 10 grame de carbohidrați.
Nutriționiștii spun că ar trebui să servim trei porții de cereale integrale pe zi. O porție este de aproximativ 16 g cereale integrale – aceasta poate fi o felie de pâine integrală, 2 prăjituri de ovăz, 3 căni de floricele de porumb sau trei linguri pline de paste integrale fierte.
Nestlé și CPW îndeamnă guvernele să recunoască importanța cerealelor integrale pentru sănătatea pe tot parcursul vieții. Ei ridică o cerere pentru o reglementare aprobată la nivel global a alimentelor din cereale integrale și acțiuni politice, cum ar fi etichetarea în fața ambalajului.
Sursa foto: Pexels