Este o rețetă rapidă de jalapeno murat, cu condimente întregi, propusă de Masala herb. Cu această rețetă ne putem bucura de celebrii ardei iuți și în afara sezonului lor de recoltare.
Ardeii jalapeno se murează într-o soluție de oțet, apă și sare. Aceștia sunt folosiți în mod obișnuit de mexicani, care pregătesc rapid jalapeños murați în orice moment al anului și îi păstrează la frigider.
Avem nevoie de:
- 350 g de ardei Jalapeno (cel mai bune cel verde)
- 1 cană de oțet alimentar (se măsoară cu aceeași cană și apa)
- 1 cană apă
- 2 linguri sare
- 2 linguri de zahăr
Condimente pentru arei jalapeno murat : piper verde, negru, roșu, coriandru, chimen
Cum procedăm:
Spălați bine ardeii jalapeno și tăiați-le tulpinam, apoi tăiați ardeii felii.
Puneți condimentele întâi în borcan, apoi puneți feliile de ardei jalapeno.
Într-o cratiță puneți la fiert apa cu oțetul, sarea și zahărul, pentru a prepara saramura. Se amestecă și se lasă câteva minute să dea în clocot. Turnați saramura fierbinte peste ardeii jalapeno din borcan. Asigurați-vă că toate feliile de ardei sunt acoperite de saramură și închideți borcanul. Se lasă la murat la temperatura camerei timp de 2-3 zile, după care se poate testa dacă murătura este gata să fie refrigerată. Apoi se păstrează la frigider.
Sfat: Dacă tăiați feliile de ardei mai groase, aceștia vor rămâne mai crocanți pentru o perioadă mai lungă de timp.