Cum să faci rețetă de mix pentru tort, fără să folosești ouă/Iaurtul este substituentul ideal pentru ouă

cakeBUN Sursa foto: Pexels

Aceasta este o rețetă extrem de ușoară, dar excepțional de moale, de tort de ciocolată. Și nu vei crede că totul începe cu un mix pentru tort, făcut într-un singur bol cu o spatulă, fără mixer și fără… ouă.

Substituent pentru ouă, în mixul de tort

Cel mai frecvent substituent pentru ouă este iaurtul. Este o înlocuire excelentă și funcționează bine nu doar la torturi, dar și la alte produse de patiserie, cum ar fi brioșe, checuri, pâine, pâine rapidă etc, potrivit spicesnflavors.com.

Pentru fiecare ou pe care vrei să-l înlocuiești, asigură-te că folosești iaurt simplu (nu aromatizat) și ideal iaurt grecesc. Conținutul de grăsimi al acestui tip de iaurt îl ajută să se lege bine cu restul ingredientelor și să ofere tortului o consistență mai bogată.

Cum dozezi iaurtul când înlocuiești ouăle

Dacă nu folosești iaurt grecesc, asigură-te că folosești partea cea mai groasă de iaurt. Următorul pas este să măsori 1/4 cană de iaurt pentru fiecare ou solicitat în rețeta ta (de exemplu, dacă faci un tort care necesită 2 ouă, folosește 1/2 cană de iaurt).

1 ou = 1/4 cană de iaurt

Poți folosi iaurt pentru a înlocui ouăle din mixul de tort. Iaurtul este un substituent excelent pentru ouă și este cel mai frecvent folosit de persoanele alergice la ouă sau pentru cele care nu agrează acest aliment.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Totuși, trebuie menționat că poți folosi iaurt în loc de maximum două ouă, așa că dacă mixul din cutie conține mai mult de două sau trei ouă, această înlocuire nu va funcționa pentru tine.

Dacă vrei să încerci să folosești iaurt ca substituent pentru ouă, alege un mix care nu conține mai mult de trei ouă în rețetă.

Ingrediente necesare pentru rețetă și substituții

Mix pentru tort: Alege un mix de aproximativ 450-500 g. Citește eticheta și verifică câte ouă sunt necesare pentru a prepara rețeta. Alege un mix care necesită două ouă sau cel mult trei. Rețeta de substituție nu va funcționa dincolo de trei ouă.

  • 1/4 cană de făină universală (pentru a adăuga la mixul din cutie).
  • Unt topit (poți folosi și ulei în loc de unt).
  • Lapte (înlocuiește apa din instrucțiunile de pe cutie cu lapte pentru o textură mai bogată).
  • Iaurt (înlocuiește ouăle).
  • Nu este nevoie de agenți de creștere suplimentari, deoarece mixul deja conține acești agenți.

Instrucțiuni de preparare, pas cu pas

  • Amestecă ingredientele umede (untul topit, laptele și iaurtul) într-un bol mare.
  • Adaugă mixul din cutie și cele 1/4 cană de făină.
  • Folosește tehnica de „tăiere și pliere” pentru a combina totul într-o consistență de aluat de tort.
  • Transferă compoziția într-o tavă pregătită și coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30-35 de minute sau conform instrucțiunilor de pe cutie.
  • După ce tortul s-a copt, lasă-l să se răcească în tavă timp de cinci minute, apoi răstoarnă-l pe un suport pentru a se răci complet.
  • Tortul poate fi mâncat simplu sau cu orice tip de glazură preferată. Poți folosi această rețetă ca bază pentru un tort de ciocolată cu Oreo, împreună cu cremă de unt de Oreo.

Instrucțiuni de depozitare

  • Păstrează tortul, doar când s-a răcit complet, la temperatura camerei, poți înfășura tortul în folie de plastic sau să-l păstrezi într-un recipient etanș, departe de lumina directă. Se păstrează două – trei zile.
  • La frigider, păstrează-l în folie de plastic sau într-un recipient etanș. Se va păstra cinci – șapte zile.
  • La congelator, acoperă-l dublu cu folie de plastic și păstrează-l în congelator. Se va păstra până la trei luni.

Ponturi de la cofetari

  • Cuptorul trebuie preîncălzit la aproximativ 180°C.
  • Asigură-te că tava este tapetată cu hârtie de copt pentru a face mai ușor răsturnarea tortului după coacere.
  • Folosirea untului în loc de ulei și a laptelui în loc de apă va îmbunătăți gustul tortului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *